Pratik Bilgiler Passolig yaş sınırı var mı? Kaç yaşında çocuklara Passolig çıkartılmalı?

Passolig yaş sınırı var mı? Kaç yaşında çocuklara Passolig çıkartılmalı?

Paylaş
Passolig yaş sınırı var mı? Kaç yaşında çocuklara Passolig çıkartılmalı?

Futbol maçlarında stada girebilmek için artık Passolig üzerinden bilet alınır. Bu durum sistemi kontrol etmek ve herhangi sorun karşısında müdahale etmek amaçlı büyük öneme sahiptir. Passolig yaş sınırı var mı? Kaç yaşında çocuklara Passolig çıkartılmalı? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

7'den 70'e herkes stada giderek takımını desteklemektedir. Tabii burada pek çok kişi Passolig üzerinden yaş sınırını merak ediyor. Şu an Türk Futbol Federasyonu üzerinden ele alınan bilgiler doğrultusunda yaş sınırının 7 olduğunu söylemek gerekir. Tabii futbol maçlarına çocukların kaç yaşında gönderilecek olması ise ailenin isteğine göre farklılık yaratabilir.

Haberin Devamı

PASSOLİG YAŞ SINIRI VAR MI?

Profesyonel ya da amatör statlara girebilmek için ortak şekilde Passolig kullanılmaktadır. Başta şiddet olmak üzere pek çok farklı sorunun önüne geçebilmek amaçlı artık kimlik bilgilerinin bulunduğu Passolig kullanılıyor. Bu kapsamda bütün farklı yaş kriterleri için passolig ortak şekilde değerlendirilir.

Şu an ise Passolig yaş sınırı 7 olarak bilinmektedir. Yani 7 yaş dahil olması ile birlikte 7 yaşından büyük kişiler için passolü çıkarılır. 7 yaşından küçük çocuklar ise tüm statlara ücretsiz bir şekilde girme hakkına sahiptir. Elbette bunu yaparken mutlaka yanında 18 yaşından büyük bir bireyin olması gerekir. 

KAÇ YAŞINDA ÇOCUKLARA PASSOLİG ÇIKARTILMALI?

Yasal kapsamda ele alındığı zaman Passolig şu an 7 yaşında çıkarılmaktadır. Bu doğrultuda 7 yaş dahil olmak suretiyle 7 yaşından büyük çocuklar için passolig çıkartılması gerekir. Aynı zamanda aileler 7 yaşından küçük çocukları ile birlikte sadece kendileri için bilet alarak stada giriş yapabilir. Yani aileler 7 yaşından küçük çocukları adına passolig çıkarmadan onları stada sokabilir.

Haberin Devamı

Tabii burada çocukların kaçında stada girmesi gerektiği konusunda aileler durumu ele alır. Bazı aileler çocukların daha büyük yaşlarda stada girmesi gerektiğini düşünür. Aynı zamanda bu durum o anki maça bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

 

PASSOLİG KARTI ÇOCUKLARA NASIL ALINIR?

Çocuklar adına Passolig alabilmek için bunu ebeveyn gerçekleştirir. Bu konuda birçok farklı yöntem üzerinden anne ya da babalar, aynı zamanda 18 yaşından büyük kişiler çocuklar için Passolig kartı alabilir. Bu kapsamda interneti kullanmak suretiyle Passolig resmi sitesine giriş yapılır. Daha sonra burada gerekli olan form doldurulması ile birlikte, kişisel bilgiler eklenir.

 Cep telefonuna gelen doğrulama kodu eşliğinde onay verilir. Kart seçilir, fotoğraf yüklenir ve sonunda ödeme tamamlanır. Bundan sonra 7 yaşından büyük çocuklar için alınmış olan Passolig eşliğinde stada giriş yapılır.

 PASSOLİG STANDLARA GİRŞ ŞARTLARI NELERDİR?

Passolig üzerinden statlara giriş şartı için öncelikle kişi kendi bilgileri doğrultusunda bu kartı alır. 18 yaşından küçük çocuklar için ise ebeveynler bu kartı onlar için almaktadır. Özellikle 7 dahil olmak üzere 7 yaşından büyük çocuklar için bu Passolig kartı alınır. Aynı zamanda önceden statlarda herhangi bir ceza almamış olmak da bu konuda önemlidir.

Haberin Devamı