Pratik Bilgiler Work And Travel nedir, nasıl yapılır? Work And Travel yaş sınırı kaçtır?

Work And Travel nedir, nasıl yapılır? Work And Travel yaş sınırı kaçtır?

Paylaş
Work And Travel nedir, nasıl yapılır? Work And Travel yaş sınırı kaçtır?

Work and Travel Üniversite öğrencileri için yurt dışında hem seyahat hem de çalışma imkanı veren bir fırsattır. Belli bir yaş sınırı olması ile birlikte her öğrenci gerekli koşular altında bunu gerçekleştirebilir. Work and Travel nedir, nasıl yapılır? Work and Travel yaş sınırı kaçtır? İşte, merak edilen tüm detaylar

Pek çok üniversite öğrencisinin gerçekleşmek istediği en önemli olaylardan biri Work and Travel olarak öne çıkar. İngilizce üzerinden Türkçeye çevrildiğinde çalışma ve seyahat etme şeklinde anlatmak mümkün. Bu kapsamda üniversite öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma ve seyahat etme imkanı bulur.

Haberin Devamı

WORK AND TRAVEL NEDİR?

Work and travel Amerika Birleşik Devletleri'nde üniversite öğrencilerinin seyahat etme ve çalışma imkanı veren bir olanaktır. Bu kapsamda Amerika'da bir yandan çalışırken bir yandan Amerikan kültürünü tanıma imkanı elde edilir.

Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri ise mevsimlik işçi imkanı bulur. 1961 yılından beri devam eden kültürel değişim programı olarak öne çıktığını söylemek gerekir. Tabii bu fırsatı değerlendirmek için mutlaka üniversite eğitimi almaya devam etmek gerekir.

 WORK AND TRAVEL NASIL YAPILIR?

Yaz aylarında gerçekleştirilen Work and Travel, Amerikan kültürünü öğrenerek aynı zamanda çalışma imkanı veren bir programdır. Bu konuda Öncelikle Work and Travel yetkili acentesine başvurmak gerekir. Aynı zamanda Amerikan Konsolosluğu bünyesindeki web adresi üzerinden, güvenilir bir sponsora da doğrudan ulaşarak bunu gerçekleştirmek mümkündür.

Haberin Devamı

Aynı zamanda belirli alt seviye doğrusunda İngilizce bilmenin de önemi oldukça büyüktür. Bu kapsamda diğer yandan hala üniversite eğitimi alma dönemi içerisinde olmak gerekir. Yine belirli oranda bir alt limit dahilinde kişinin elinde para bulunması gerekmektedir. Genel çerçevede bu kriterleri tamamlamak ile beraber başvuru üzerinden Work and Travel programına katılmak mümkündür.

 

WORK AND TRAVEL YAŞ SINIRI KAÇTIR?

Üniversite okumak şartı ile beraber Work and Travel Amerika'da çalışma imkanı veren mevsimlik bir programdır. Genelde yaz aylarında gerçekleştirilen bu program, aynı zamanda Amerikan kültürünü tanıma imkanı verir. Tabii öğrenciler bununla beraber İngilizcesini geliştirme şansı da elde eder.

Her ne kadar üniversite şartı olsa bile aynı zamanda belirli bir yaş şartı da bulunmaktadır. Bu kapsamda Work and Travel programına katılabilmek için, üniversite öğrencilerinin 18 ila 26 yaş arasında olması gerekir. Tabii her ne kadar böyle dense bile bu kural %100 olarak uygulanmaz.

WORK AND TRAVEL KRİTERLERİ NELERDİR?

Pek çok farklı kriter ile beraber Work and Travel programını değerlendirmek mümkün. Bu kapsamda öncelikle yaş sınırını geç yemek ve üniversite öğrencisi olmak gerekir. Aynı zamanda belirli alt seviye doğrultusunda İngilizce bilmek gerekmektedir.

Haberin Devamı

 

 Diğer yandan öğrenci profili, akademik başarı ile birlikte yurt dışı tecrübesi de bu konuda önemli yer taşır. Gerekli ön İngilizce sınavını geçtikten sonra Work and Travel programına katılma şansı elde edilebilir.