Pratik Bilgiler Go Kart kuralları nelerdir? Go Kart yaş sınırı kaçtır?

Go Kart kuralları nelerdir? Go Kart yaş sınırı kaçtır?

Paylaş
Go Kart kuralları nelerdir? Go Kart yaş sınırı kaçtır?

Hem çocuklar hem de yetişkinler için en eğlenceli platformlar içerisinde go kart gelir. Elbette bunun belli bir yaş sınırı vardır ve bu yaş sınırı 7 ile 12 üzerinden farklılık gösterir. Go Kart kuralları nelerdir? Go Kart yaş sınırı kaçtır? Go kart hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Küçük bir yarış pistinde ve küçük araçlarla yapılan eğlence go kart olarak ifade edilebilir. Bu araçlar için hem çocuklar hem de yetişkinler için farklı biçimlerde seçenekler öne çıkar. Bu da doğal olarak yaş sınırı ile birlikte belli başlı bazı kuralları getirmektedir. Bu kurallara uymak suretiyle 7'den 70'e pek çok kişi go-kart keyfini çıkarabilir.

Haberin Devamı

GO KART KURALLARI NELERDİR?

Belli başlı kuralları ele almak suretiyle go-kart üzerinden hem eğlence hem de yarış değerlendirilebilir. Bu konuda özellikle yaş kriteri ile beraber aynı zamanda fiziki yeterlilik gibi pek çok unsur söz konusudur.

  •  12 ile 18 yaş arasındaki kişiler için ebeveyn izni doğrultusunda gerekli fiziki yeterliliğin sağlanması gerekir.
  •  Go kart kurallarını okuyup anlamak ve onay vermek gerekmektedir.
  •  Gerekli olan eğitimi almak ve test yapmak gerekir.
  •  Hamile olanlar, astım, epilepsi, kalp hastaları ve panik atak gibi benzeri sorunları olan kişilerin uzak durması gerekir.
  •  Alkol, uyuşturucu ve benzeri gibi fiziksel durumu etkileyen zararları kullanan kişilerin katılmaması gerekir.
  •  Biniş anında emniyet kemeri ile birlikte gerekli önlemlerin alınması konusunda, uzmanların uyarılarına ele almak büyük öneme sahiptir.
  • Bunun dışında herkes yaşa bağlı olarak go-kart üzerinden farklı amaçlar doğrultusunda bu eğlenceyi yaşayabilir.

GO KART YAŞ SINIRI KAÇTIR?

Go kart kullanmak için farklı amaçlar doğrultusunda değişik yaş kriterleri bu konuda öne çıkar. Şu an için 7 ile 12 yaş arasında durumun değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür. Bu kapsamda en az 7 yaş olmak suretiyle, 12 yaş üzerinden mini kategoride yarışma şansı elde edilebilir.

Lisanslı olarak yarışmak amaçlı ise Karting üzerinden en az 8 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Bu yaş kriterleri kapsamında go kart üzerinden amatör ya da lisanslı olarak çocuklar ve gençler bunu değerlendirebilir. Bu yaş kriterlerini doldurmayanlar için ise go kart herhangi bir şekilde yasal düzeyde yapılamaz.

Haberin Devamı

KARTİNG KAÇ YAŞINDA BAŞLAR?

Karting aynı zamanda profesyonel olarak lisanslı şekilde yapılan bir yarış çeşididir. Go kart olarak bilinmesi ile birlikte aynı zamanda pek çok yerde eğlenceli şekilde ele alınabilir. Gerekli kriterleri ve koşulları sağlamak doğrultusunda çocuklar için en az 7 yaşında olmak gerekmektedir.

Aynı zamanda kategoriye ve seviyeye bağlı şekilde 12 yaş sınırı da bu konuda öne çıkar. Diğer yandan lisanslı şekilde Karting yapmak isteyen çocuklar için yaş sınırı 8 olarak ifade edilmektedir. 8 yaşını doldurmuş olan çocuklar lisanslı olarak karting yapma hakkını elde eder.