Pratik Bilgiler Korku evi oyun kuralları nelerdir? Korku evine girmek için yaş sınırı kaçtır?

Korku evi oyun kuralları nelerdir? Korku evine girmek için yaş sınırı kaçtır?

Paylaş
Korku evi oyun kuralları nelerdir? Korku evine girmek için yaş sınırı kaçtır?

Ürkütücü bir ortam içerisinde çıkışı bulmak ya da bulmacayı çözmek gibi pek çok durum üzerinden korku evi oldukça eğlencelidir. Tabii korku evine giren kişilerin belli kurallara uyması büyük öneme sahiptir. Korku evi oyun kuralları nelerdir? Korku evine girmek için yaş sınırı kaçtır? Korku evi kuralları hakkında merak edilenleri derledik.

Eğlenceli bir vakit geçirme imkanı veren korku evi, içerisinde pek çok korku teması bulunan bir keyif alanıdır.

Haberin Devamı

Ancak bu keyif aynı zamanda yanında birçok farklı korku ve strese getirebilir. Yine de gün sonunda keyif alınabilecek eğlenceler içerisinde yer alır. Bu noktada süreye uyulması, zararlı unsurların getirilmemesi ve korku evi kişisel kuralları doğrultusunda bunları uymak büyük öneme sahiptir.

KORKU EVİ OYUN KURALLARI NELERDİR?

Orta şekilde birçok farklı kural üzerinden korku evi oyunu oynanmaktadır. Kurallara uymayan kişi ya da kişilerin korku evi oyun üzerinden hakkı geçersiz olur. Böyle durumlarda kişi yeniden oyuna başlayabilir.

  • Genelde süre 60 dakikadır ve daha fazla ek süre verilmez.
  • Oyuncu içeriye kesici herhangi bir alet V-ve ölüm tehlikesi yaratacak unsurlar sokamaz.
  • Etkinlik alanına alkol ve benzeri zararlar getirmek yasaktır.
  •  Hamileler, panik atak hastaları, Epilepsi hastaları, klostrofobi ile birlikte kalp hastalığı olan kişiler için oyun uygun değildir.
  •  Ebeveynlerin izni olmadan 13 yaşından küçük kişiler içeri giremez.
  • Oyunun başlaması ile beraber yeme ve içme ihtiyaçları giderilemez.
  • Güvenlik konusunda arkadaşlara zarar verecek unsurlardan kaçınılması gerekir.
  • Korku evi içerisinde fotoğraf, video ve ses kaydı gibi unsurlar yapılamaz.

Genel çerçevede yukarıda verilen farklı kurallara uymak suretiyle herkes korku evine giriş yapabilir. Özellikle eğlence sektör açısından son dönemlerde en çok tercih edilen yöntemler içerisinde olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

KORKU EVİNE GİRMEK İÇİN YAŞ SINIRI KAÇTIR?

Korku evine girmek adına yaş sınırının 13 olduğunu söylemek mümkün. Yani 13 hariç olmak suretiyle 13 yaşından küçük kişilerin tek başına girmesi yasaktır. Bunun dışında eğer ebeveynin izni olur ise o zaman bu yaştan küçük çocuklarda onlarla birlikte korku evine giriş yapabilir.

13 yaşından büyük kişiler ise kendi kararları doğrultusunda korku evine girme hakkına sahiptir. Böylece bu eğlenceli oyun evini arkadaşları da ya da tek başına değerlendirme şansını elde edebilir.

 

KORKU EVİNDE NELER YAPILIR?

 

 Temel olarak korku evi içerisinde amaç bulmacaları çözmek ve kilitleri açarak çıkışı bulmaktır. Bu yapılırken korku evi içerisinde ses seviyesi yüksek olur ve korku temasına sahip müzikler yükselir. Genelde canlı aktörler bulunur ve korku kıyafetleri eşliğinde misafirleri korkutmaya çalışır.

 

 Bu durum konsepte bağlı olarak farklı kıyafetler ve seçenekler doğrultusunda ele alınabilir. Bu konuda oldukça eğlenceli bir oyun olarak özellikle arkadaşlar ile keyifli bir seçenek sağladığını söylemek mümkündür.