Pratik Bilgiler King nasıl oynanır? King oyun kuralları nelerdir?

King nasıl oynanır? King oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
King nasıl oynanır? King oyun kuralları nelerdir?

King, iskambil kağıtları ile oynan bir oyundur. 4 kişi ile oynanan king oyunu 20 el oynanır ve puanı sıfırdan küçük olan oyuncular oyunu kaybeder. Diğer oyuncular ise oyunu kazanır. King oyunu nasıl oynanır ve oyunun oynanması için geçerli kurallar nelerdir? King oyunu hakkında merak edilen ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

4 kişi ile oynanan king iskambil kağıtları ile oynandığından kağıt oyunu olarak kabul edilir. En son puanlar hesaplandığında puanı sıfırdan en yüksek olan oyunu kazanır.

Haberin Devamı

KİNG NASIL OYNANIR?

 4 kişi ve 20 el oynanan king oyununda amaç çok el açmaktır. Ceza oyunlarında amaç ceza almamaktır ve ceza oyunlarında koz yoktur. Koz çeşitleri kupa, maça, sinek ve karodan oluşurken ceza çeşitleri de kız almaz, kupa almaz, el almaz, erkek almaz, Rıfkı ve son iki olarak bilinir. Kağıtlar aynı türdendir ve 2'den 10'a kadardır.

Kağıtlardan en büyükleri vale, kız, papaz ve as olarak devam eder. Puan hesaplaması yapılırken koz oyunundan toplanan puanlar ceza puanlarından çıkarılır ve hesaplanır. Oyun bitince kozlardan kazanılan puanlar toplanır, cezadan toplanan puanlar da toplanır ve puanı sıfır ya da sıfırdan büyük olanlar oyunu kazanır.

Son puanı 0'dan küçük olan oyuncular oyunu kaybetmiş sayılırlar. Eğlenceli ve keyifli bir oyun olmasından dolayı iskambil kağıdı olan herkes bu oyunu çok rahat bir şekilde öğrenebilir.

Haberin Devamı

KİNG OYUN KURALLARI NELERDİR?

  • Kartlar saat yönünün tersi şekilde dağıtılır ve ceza haklarını kullanmış oyuncunun elinde 10'dan büyük kağıt olmazsa o turu yeniden dağıtır.
  • Oyuna iki sahibi başlar ve oyuna başlayan kişi elindeki kağıtları değerlendirince o turun ceza veya koz oyunu olup olmayacağı anlaşılır.
  • Bir tur içinde tüm elleri alan oyuncu king yapmış kabul edilir. Diğer oyuncuların arasında artı puanda olan varsa bile king yapan kişi tek başına çıkmış sayılır.
  • Cezalar arasında kız almak oyunu oynanırsa bütün oyuncular bir kız aldığında oyun yeniden oynanır.
  • Koz kartı koz yere düşmeden atılmaz.
  • Eğer oyuna koz atılarak başlanırsa koz yükseltilmesi mecburidir.
  • Oynanan kartın aynı renginden oyuncuda yoksa koz atıp o oyunu alması mümkündür. Fakat farklı bir oyuncuda o karttan yoksa ve elindeki kağıtlardan daha büyük bir koz varsa onu atması gerekir. Bu şekilde oyunu kazanması mümkün olur.

 

 King oyununun sonucu koz turları ve ceza turlarının hesaplaması ile yapılır. Ceza turları - olarak hesaplanırken koz turları + olarak hesaplanır. Oyunun sonunda her oyuncunun puanları toplanır ve kazanan belirlenir.