Pratik Bilgiler Blöf nasıl oynanır? Blöf oyun kuralları nelerdir?

Blöf nasıl oynanır? Blöf oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Blöf nasıl oynanır? Blöf oyun kuralları nelerdir?

İskambil kartlarıyla çeşitli oyunlar oynanır. Blöf oyunu, bu oynanan oyunlar arasındadır. İskambil severlerin vazgeçilmez oyunlarından birisidir. Son derece dikkatli ve ikna edici oynanması gereken bir oyundur. Blöf nasıl oynanır? Blöf oyunu kuralları nelerdir sizler için derledik.

Blöf oyununda şans faktörü oldukça azdır, kağıt saymak ya da psikolojik nitelikte analize dayalı iskambil kartı oyunudur. Bu oyundaki asıl amaç blöf yapmaktır. İyi blöf yapan ve başkasının blöfünü gören oyuncu oyunu kazanır.

Haberin Devamı

BLÖF OYUNU NASIL OYNANIR?

İskambil kartları ile birden çok oyun oynanabilir. Bu oyunlar arasında blöf oyunu da yerini alır. Blöf oyunu için bir deste iskambil kartlarına ve üç oyuncuya ihtiyacınız vardır. İsteğe bağlı 5 – 6 kişiyle de oynanabilir. 5 kişi ile oynandığı zaman ise iskambil deste sayısının arttırılması gerekir.

Çünkü tek bir deste yeterli olmayacaktır. Oyundaki amaç elde bulunan kartların diğer oyunculardan daha önce bitirilmesidir. Kartlar oyun başlamasan önce iyi bir şekilde karıştırılmalıdır. Oyundaki tüm oyunculara toplam 13 adet kart dağıtılmalıdır.

Eğer kişi sayısından kaynaklı kartlar eşit olarak dağıtılmazsa en fazla kart bulunduran oyuncu oyuna ilk önce başlayabilir. Blöf oyununda oyun saat yönünün tersi yönünde ilerler. Böylelikle tüm oyuncular sırası gelince oyunu oynamaya devam ederler.

Haberin Devamı

BLÖF OYUN KURALLARI NELERDİR?

Oyunu başlatan bir oyuncu bulunur ve elindeki kartlardan bir veya bir bölümünü kapalı bir şekilde masanın üzerine koyar. Bu kartların kaç tane ve hangi kart olduğunu mutlaka belirtilmelidir. Blöf oyununda kurallar olsa da çok önemli tek bir kural vardır.

Oyuncunun masanın ortasına koymuş olduğu kartların hangi tür ve sayı olduğu belirtmelidir. Bu durum oyunun uyulması gereken kurallarından biridir. Daha sonrasında ise oyun diğer oyuncuya geçer. Eline geçen oyuncunun önünde üç farklı seçeneği bulunur.

Oyuncu pas diyebilir veya ortaya kart koyabilir. Bununla beraber blöf deyip ortadan kartlar açabilir. Blöf diyerek kartları açan oyuncu, kartların ilk oyuncunun belirtmiş olduğu kartlarla birebir aynı olması gerekir. Eğer blöf oyunu başlatmış olan kişiye kartları geri verir ve sonrasında sıra blöfü çıkarıp kişiye geçer.

BLÖF KAÇ KİŞİ İLE OYNANIR?

Blöf, mantık ve psikolojik nitelikte analiz gerektiren bir iskambil oyunu olarak ifade edilir. Bir iskambil destesi ile ve üç kişiyle oynanır. Oyuncu sayısı sadece üç kişi ile olacak diye bir şart yoktur. Beş ve daha fazla oyuncu için iki deste ile beraber oynanabilir.