Pratik Bilgiler 964 Telefon kodu nerenin? +964 Alan kodu hangi ülkenin?

964 Telefon kodu nerenin? +964 Alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
964 Telefon kodu nerenin? +964 Alan kodu hangi ülkenin?

Uluslararası düzeyde ülkelere ulaşım sağlamak için telefon kodları kullanılır. Bunlar sabit kodlardır ve her ülkenin kendi adına bir alan kodu yer almaktadır. 964 telefon kodu nerenin? +964 alan kodu hangi ülkenin? 964 telefon kodunun nereye ait olduğu hakkında merak edilenler.

 Dünya çapında bütün ülke sınırlarına erişim sağlamak için telefon kodları yer almaktadır. Bunlar arzu edilen bir ülkede herhangi bir şehre ulaşım sağlamak için belli bir düzen halinde verilmiştir. Alfabetik sıraya göre gerçekleştirilen bu alan kodları kapsamını 964 merak edilen numaralar içerisinde geliyor.

Haberin Devamı

 

964 TELEFON KODU NERENİN?

 964 telefon kodu Irak ülkesine aittir. Bir Ortadoğu ülkesi olarak da öne çıkan Irak, bölgenin en önemli ülkelerinden biridir. Petrol başta olmak üzere pek çok açıdan öne çıkan ülke, aynı zamanda bölgesel olarak stratejik bir konuma sahiptir.

Bununla beraber Türkiye ile arasında ticari açıdan iyi ilişkiler olan bir ülke olduğunu söylemek mümkün. O yüzden Türkiye'den Irak'a devamlı olarak sabit hatlar numara araması yapılmaktadır. Aynı şekilde Irak üzerinden de gerçekleştiğini söylemek mümkündür.

+964 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

 Orta Doğu'nun en önemli ülkelerinden biri olarak Irak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda Türkiye'ye komşu olan bir ülke olması ile birlikte, pek çok açıdan iyi ilişkilerin bulunduğu bir ülkedir. Bu sebepten dolayı sabit hatlar üzerinden devamlı olarak arama gerçekleşir.

Haberin Devamı

 Yapılan bu gerçekleşme 964 alan kodu ile birlikte yapılmaktadır. Böylece Türkiye üzerinden Irak'a ulaşmak amaçlı bu alan kodu kullanılmaktadır. Özellikle başına 964 numarası yazıldıktan sonra diğer sabit numaralar eklenerek Irak'taki bütün farklı şehirlere ulaşım gerçekleşebilir.

964 İLE GELEN ARAMA HANGİ ÜLKENİNDİR?

 Eğer cep telefonları veya sabit numaralara 964 ile bir arama gelmiş ise bunun Irak ülkesine ait olduğunu söylemek mümkündür. Dünyanın neresinde olunursa olunsun Irak sınırları doğrultusunda gelen aramalar 964 numarası ile birlikte gerçekleşir.

Bu doğrultuda yapılan sabit aramalar eşliğinde karşılıklı iletişim kurma şansı elde edilebilir. Başta ticaret olmak üzere hem misafirlik hem de turizm gibi pek çok amaç altında karşılıklı olarak arama yapılabilir.