Pratik Bilgiler 995 telefon kodu nerenin? +995 alan kodu hangi ülkenin?

995 telefon kodu nerenin? +995 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
995 telefon kodu nerenin? +995 alan kodu hangi ülkenin?

Türkiye üzerinden en çok aranan ülke alan kodlarından biri olarak 995 öne çıkmaktadır. Ticari ve ekonomik ile beraber bireysel olarak da farklı amaçlar altında iletişim kurulur. 995 telefon kodu nerenin? +995 alan kodu hangi ülkenin? 995 alan kodu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Her ülkenin kendi coğrafi konumu ile birlikte dünya çapında elde etmiş olduğu bir alan kodu bulunmaktadır. Bu doğrultuda 995 alan kodu ise Balkanlar da yer alan Gürcistan'a aittir. Bu ülkeye telefon üzerinden iletişim sağlamak için 995 telefon kodu kullanılır.

Haberin Devamı

 995 TELEFON KODU NERENİN?

Konumu doğrultusunda Türkiye'ye yakın olan Gürcistan aynı zamanda pek çok Türkiye'de ev sahipliği gerçekleştirilmektedir. Kalıcı olarak oraya yerleşmiş pek çok Türk'ün bulunduğu Gürcistan için 995 telefon kodu öne çıkar.

Örneğin Türkiye üzerinden Gürcistan'a erişim sağlamak için telefon amaçlı 995 kodu öncelikle giriş yapılır. Böylece birçok amaç altında kurum ve kuruluşlar ile birlikte bireysel olarak sabit telefon numaralarına Gürcistan doğrultusunda erişim sağlanır.

+995 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

Balkanların en önemli ülkelerinden biri olarak öne çıkan Gürcistan için 995 alan kodu tanımlanmıştır. Hem konumu itibariyle hem de Türkiye'ye yakınlığı ile birlikte önemli ve iyi ilişkilerin bulunduğunu söylemek gerekir. O yüzden sabit hatlar doğrultusunda düzenli olarak karşılıklı alışveriş ve iletişim yapıldığını söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Böyle durumlarda Gürcistan sınırı içerisindeki şehirlere ulaşım sağlamak için, +995 alan kodu girilerek sabit hat üzerinden bağlantı sağlanır. Bu durum ticari ve ekonomik ile birlikte turizm gibi birçok amaca bağlı olarak gerçekleşebilir.

995 ALAN KODU ÜZERİNDEN GELEN TELEFON NUMARASI HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

Bazı durumlarda telefonlarda bilinmeyen numaralar çıkar ve bu pek çok kişiyi korkutur. Özellikle telefonun dolandırıcılık olup olmadığına dair bir tedirginlik oluşur. Ancak bu bilinmeyen numaralar içerisinde 995 ilk başta görünüyorsa, o vakit bunun Gürcistan üzerinden bir Arama yapıldığı anlaşılabilir.

Eğer kişi Gürcistan'dan bir arama bekliyorsa 995 göründüğünde bunu açabilir. Tabii aynı şekilde yine Gürcistan'a erişim sağlamak ve telefon üzerinden bağlantı kurabilmek için 95 alan kodu kullanılmaktadır.