Pratik Bilgiler Acil telefon numaraları 2022! Ambulans, polis, itfaiye numaraları birleşti mi? Acil durumlarda hangi numara aranacak?

Acil telefon numaraları 2022! Ambulans, polis, itfaiye numaraları birleşti mi? Acil durumlarda hangi numara aranacak?

Paylaş
Acil telefon numaraları 2022! Ambulans, polis, itfaiye numaraları birleşti mi? Acil durumlarda hangi numara aranacak?

Acil telefon numaraları herkesin aklında olması gereken numaralar olmakla birlikte her anne baba çocuklarına ilk bu numaraları öğretmeye devam ediyor. Sağlıkla ilgili bir durum olduğunda ambulans çağırmak için hızır acil servis aranırken, güvenlikle ilgili durumlarda polis imdat, yangında ise itfaiye çağrılırken, ülkenin her yerinden aynı numaralar aranıyordu. Ancak 2021 yılında hayata geçirilen uygulama ile ambulans, polis, itfaiye ve diğer acil durum numaraları birleştirildi. Peki, acil durumlarda hangi numara aranacak? İşte 2022 acil telefon numaraları…

Acil telefon numaraları herkes tarafından bilinse bile hiç aramamak herkesin ortak dileğidir. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tüm acil numaralar tek bir numarada toplandı. Yine Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre tek numara uygulamasının hayata geçirilmesinin ardından ilk üç ayda hattı arayan vatandaşların sayısı 31 milyon 964 bin 196’ya ulaştı. İşte 2022 acil telefon numaraları hakkında merak edilen detaylar…

Haberin Devamı

AMBULANS, POLİS, İTFAİYE NUMARALARI BİRLEŞTİ Mİ?

Geçtiğimiz dönemler sağlıkla ilgili durumlarda ambulans çağırmak için 112, polis için 155, itfaiye için 110 jandarma için 156, orman yangın ihbar hattı için 177, sahil güvenlik için 158 numaraları aranıyordu.

Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılında hayata geçirilen uygulama ile tüm bu numaralar yerine artık tek bir numara aranacak.

2022 ACİL TELEFON NUMARALARI

İçişleri Bakanlığı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre artık tüm acil durumlar için sadece “112” numarası aranacak.

112 acil hattına mobil ve sabit hatlardan ücretsiz bağlanılıyor ve acil çağrı merkezlerini arayanların konumu otomatik belirleniyor.

Vatandaşlarımızın acil durumlarda arayacakları 112 Acil Çağrı Merkezlerinde, 4 dilde hizmet veriliyor.

Aynı zamanda Engelsiz 112 uygulamasıyla işitme dili bilen personel aracılığıyla çağrı hizmeti veriliyor. e-Çağrı hizmetiyle, kaza yapan araçlara otomatik bağlanarak kazazedelere yardım hizmeti ulaştırılabiliyor.

Haberin Devamı