Pratik Bilgiler Ak zıt anlamlısı nedir? Ak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Ak zıt anlamlısı nedir? Ak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Ak zıt anlamlısı nedir? Ak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Ak kelimesinin zıt anlamlısı, kara olarak ifade edilir. Ak aynı zamanda beyaz olarak bilinir ve bunun tam tersi siyah şeklinde ön plana çıkar. Ak zıt anlamlısı nedir? Ak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Ak kelimesi için öne çıkan zıt anlamları hakkında merak edilenleri derledik.

Ak kelimesinin zıt anlamını bilmek için öncelikle "ak kelimesi ne anlama gelir?" sorusunu yanıtlamak gerekir. Bir renk olarak ifade edilen ak kelimesi, aynı zamanda beyaz anlamına gelmektedir. O yüzden bu kelimenin zıt anlamlısı olarak Kara sözcüğü değerlendirilir. Yani siyah şeklinde anlatmak mümkündür.

Haberin Devamı

AK ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Renk olarak en çok kullanılan sözcükler içerisinde Ak kelimesi gelmektedir. Bu kelime beyaz olarak ifade edilir ve zıt anlamlısı ise kara sözcüğüdür. Karanlık veya siyah olarak da ifade edilen bir kelime olduğunu söylemek mümkündür.

Birbirine zıt anlamlısı olarak öne çıkan ak ve kara kelimeleri, Türkçede birçok değişik yerde amacına uygun olarak değerlendirilir. Ayrıca taşıdığı anlam eşliğinde hem tek başına hem de cümle içerisinde bu sözcükleri kullanmak mümkün.

AK KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Ak kelimesi beyaz olarak ifade edilmesi ile birlikte, bu sözcüğün aynı zamanda bir zıt anlamlısı bulunur. Bunun zıt anlamlısı ise kara olarak ifade edilir. Eş anlamlısı ise siyah şeklinde anlatılan bu sözcük, karanlık bir durumu ifade etmektedir. Aynı zamanda ak kelimesi mecazi olarak da taşıdığı anlam eşliğinde değerlendirilir.

Haberin Devamı

Bu bağlamda gönlü temiz ve sicili temiz gibi anlamlar doğrultusunda ele alınır. Aynı şekilde gönlü ve sicili karanlık olan kişiler için de yine kara kelimesi kullanılır. Bu kelime cümle içerisinde şu şekilde ele alınabilir;

  • "Gerçekten kara bir dünyanın içinde yaşıyoruz."
  • "Ben karakalem çalışmasını çok severim."

Bu gibi birçok değişik cümle içerisinde kara kelimesi, ak kelimesinin zıt anlamlı olarak ise amacına uygun değişik yerlerde kullanılabilir.

Ak ve kara kelimeleri karşımıza bazı mecazi sıfatlarda da çıkar.

  • Akça pakça bir insan. (duru, beyaz tenli, güzel insan)
  • Kara kuru, çelimsiz biri (Esmer ve zayıf, güçsüz biri)