Pratik Bilgiler Alt tire işareti nedir, ne işe yarar? Bilgisayarda alt tire nasıl yapılır?

Alt tire işareti nedir, ne işe yarar? Bilgisayarda alt tire nasıl yapılır?

Paylaş
Alt tire işareti nedir, ne işe yarar? Bilgisayarda alt tire nasıl yapılır?

Alt tire işareti, elektronik ortamda sık kullanılan bir karakterdir. Bilgisayarda, E- posta adreslerinde sıklıkla kullanılan alt tire işareti, hem daktilo hem bilgisayar klavyesinde bulunmaktadır. Alt tire vurgulanmak istenen kelime ya da sözcük için de kullanılabilmektedir. Alt tire işareti, dijital mecralarda yoğun kullanıldığı gibi matematikte de kullanılmaktadır. Alt tire nedir, ne işe yarar? Bilgisayarda alt tire nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Alt tire olarak tanınan karakter, dijital ortamlarda yoğun olarak kullanılır. Alt tire işareti bilgisayar klavyesi üzerinde, daktilo ve akıllı telefon klavyesinde de bulunmaktadır. Akıllı telefon klavyesi, daktilo klavyesi ve bilgisayar klavyesinde bulunan alt tire işareti çok kullanılmaktadır. Birden fazla işlevi bulunan alt tire karakteri sözcük ya da kelimeleri vurgulamak için kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

ALT TİRE İŞARETİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

Alt tire ya da halk arasında kullanılan şekliyle alt çizgi elektronik ortamda sık kullanılan bir karakterdir. Daktilo klavyesinde, bilgisayar ve telefon klavyesinde bulunan alt tire vurgu işaretidir. Aynı zamanda URL olarak bilinen dijital uzantıdır. Boşluk oluşturabilmek amacıyla kullanılan alt tire, elektronik postalarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Alt tire işareti matematikte de yoğun olarak kullanılan bir karakter olarak bilinmektedir. Matematik terimi olarak alt tire eksi işaretini temsil etmektedir.

Bilgisayar klavyesinde bulunmuyor ise yine de alt tire kullanabilmek mümkündür. Bunun için bir dizi tuş kullanarak alt tire oluşturulabilmektedir. Bunlar sırasıyla Shift tuşu basılı tutularak Backspace tuşunun solunda bulunan çizgi işaretidir. Shift tuşu basılı olarak Backspace tuşunun solundaki çizgi tuşuna basmak yeterli olacaktır. Alt tire karakteri vurgu işareti olarak kullanılabildiği gibi matematikte eksi olarak da kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

BİLGİSAYARDA ALT TİRE NASIL YAPILIR?

Bilgisayarda alt tire tuşu klavyenizde bulunuyorsa doğrudan kullanabilirsiniz. Backspace tuşunun hemen solunda bulunan kısa ve uzun alt alta iki çizgi tuşu bulunmaktadır. Bu tuş normal kullanımda boşluk çizgisi oluşturmaktadır. Fakat alt tire kullanmanız gerektiğinde ise Shift tuşunu basılı tutup Backspace tuşunun solundaki tuşa dokunmanız yeterli olacaktır. Shift+ çizgi işareti tuşu kullanılmalıdır. Alt tire işareti yapabilmenin en kolay yolu bu olmaktadır.

Günümüzde elektronik cihazlar ve iletişim seçenekleri arasında geniş yer tutan alt tire işareti kolaylıkla yazılabilmektedir. Yeni nesil bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve daktilo klavyelerinde alt tire işareti konulmuş bulunmaktadır. Bulunmayan klavyelerde de güvenle kendiniz yapabilir gerektiği yerde alt tire kullanabilirsiniz. Bilgisayar klavyelerinde her tuş tek bir karakter sembolü olarak üretilmiş gibi görünse de gerçek farklıdır. Her tu birden fazla işlev görebilmektedir.

Alt tire gereksinimi duyduğunuz yerde size yardımcı olacak tuşlar Shift ve Backspace solunda çizgi tuşudur. Elektronik ortamda çok kullanılanlar arasında bulunan alt tire işareti klavyenizde var olabileceği gibi kolayca üretilebilmektedir. Birden fazla görev üstlenen klavye tuşları yardımıyla kolaylıkla alt tire karakteri üretilebilmektedir.

Haberin Devamı