Pratik Bilgiler Yazılım nasıl öğrenilir? Yazılım öğrenmeye nereden başlanır?

Yazılım nasıl öğrenilir? Yazılım öğrenmeye nereden başlanır?

Paylaş
Yazılım nasıl öğrenilir? Yazılım öğrenmeye nereden başlanır?

Yazılım öğrenmek için kurslara ya da eğitimlere gidilebilir. Aynı zamanda internet sitelerinden de isteyen herkes kendi başına yazılımı kolay bir şekilde öğrenebilir. Tek başına yazılım öğrenmek zor olsa da bazı kaynaklardan yardım alarak öğrenilmesi mümkün olabilir. Yazılım nasıl öğrenilir ve yazılım öğrenmeye nereden başlanır? Tüm detayları ile Posta.com.tr okurları için derledik.

Yazılım öğrenmek için kurslara gidilebilir ya da internetten faydalanılabilir. Bunun için doğru kaynak bulmak ve yazılımın hangi alanına yönelmek gerektiğine karar vermek de oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

YAZILIM NASIL ÖĞRENİLİR?

Yazılım, programlama ya da kodlama gibi konuları öğrenmek istiyorsanız uzun bir vakit ayırmanız gerekir. Yazılım ya da programlama gibi dilleri öğrenmek için İngilizce biliyor olmak da önemlidir. Genelde programlama dilindeki algoritma ve komutlar İngilizce tabanlı olduğundan İngilizcenin iyi olması yazılımın daha kolay olmasını sağlar.

Yazılım öğrenmek kişilerin düşünme becerilerini geliştirir, gelir kapısı oluşturur ve iyi bir izlenim yaratır. Teknoloji çağında olmamız nedeni ile geleceğin dilini de öğrenmiş olurlar. Sıfırdan yazılım öğrenmek isteyen kişilerin yazılım dili tercihini iyi yapmaları gerekir.

Programlama dilleri dinamik ve statik olarak ikiye ayrılır. Statik dinamik dillerden daha ileridir. Statik diller ile en iyi web sitesi ve üst düzey mobil uygulamalar yapılır.

Haberin Devamı

Üst düzey mobil uygulamalar ile en iyi web siteleri genelde back-end olarak statik dillerden oluşturulur. Amaca uygun olan statik diller arasında C, Java, C#, C++, Swift gibi diller yer alır. Dinamik diller ise daha alternatiftir ve öğrenmesi daha kolaydır.

Öğrenmek için eğer dinamik programlama dilini seçerseniz kodunuzdaki detaylara daha az yer verir ve genelde keşif yapmak için daha fazla zaman harcarsınız. Günümüzdeki en popüler dinamik programlama dillerinden bazıları JavaScript, Python, Ruby ve PHP vardır.

YAZILIM ÖĞRENMEK İSTİYORUM, NEREDEN BAŞLAYABİLİRİM?

Yazılım öğrenmeden önce mutlaka detaylı ve doğru bir araştırma yapılması gerekir. Hangi yazılımın öğrenilmek istendiğini de karar verilmesi ve bununla ilgili araştırma yapılması gerekir. Yazılım öğrenmeden önce Windows mu yoksa web sitesi mi olacağının belirtilmesi gerekir.

Mobil platformlar için olan uygulamaların da göz önünde bulundurulması gerekir. Yazılım konusunda güncel sitelerin ve güncel konuların da takip edilmesi doğru bilgi almak için önemlidir. Yazılım öğrenmek istiyorsanız mutlaka CSS ve HTML gibi yazılım dillerini de detaylı bir şekilde öğrenmek gerekir.

Yazılım esnasında görsel çalışmalar da çok kez yapılır. Öncelikle yazılım kodlarını öğrenmek sonrasında da yazılıma geçmek daha sağlıklı bir öğrenme olmasını sağlar. Yazılımın mantığını bilmek daha kolay öğrenmenizi sağlar. Bir yazılımın en iyi şekilde öğrenilmesi için proje üretmek gerekir. Sıfırdan bir proje üretildikten sonra yazılım daha kolay bir şekilde öğrenilebilir. Web yazılımları da en iyi şekilde proje üretilerek öğrenilir. Yazılım öğrenmek istiyorsanız temel düzeyde de olsa matematik bilginizin de olması gerekir.

Haberin Devamı