Pratik Bilgiler Google asistan nedir, ne işe yarar? Google asistan nasıl açılır, nasıl kullanılır?

Google asistan nedir, ne işe yarar? Google asistan nasıl açılır, nasıl kullanılır?

Paylaş
Google asistan nedir, ne işe yarar? Google asistan nasıl açılır, nasıl kullanılır?

İnternetin hayatımıza girmesi ile beraber pek çok şey de sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Bunlardan birisi de Google Asistan olmaktadır. Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan birisi olan Google Asistan sanal bir asistan olmaktadır. Peki Google Asistan nedir, ne işe yarar? Google Asistan nasıl açılır, nasıl kullanılır? İşte, Google Asistan hakkında merak edilenler.

Google Asistan 2016 yılının Mayıs ayında Google tarafından geliştirilmiştir. Google Asistan ile kullanıcılar büyük kolaylık sağlamak ile beraber telefonlar arasında Android işletim sistemine sahip telefonlar için tasarlanmıştır.

Google asistan nedir?

Google tarafından geliştirilen Google Asistan her türlü desteği veren sanal bir asistan olmaktadır. Akıllı telefonlara özel olarak tasarlanış olan Google Asistan Google'ın en son ürettiği sanal bir asistan olmaktadır. Apple telefonlarda yer alan Siri uygulamasına benzemektedir. Google Asistan ile kullanıcılar ellerini hiç kullanmaya gerek duymadan cihazlarını yönlendirmektedir. Bu asistandan kullanıcılar istedikleri komutu yerine getirmelerini isteyebilmektedir.

Google Asistan hem IOS hem de Android cihazlarda kullanılmaktadır. Fakat önce aktif bir Google hesabına sahip olmak gerekir. Böylece uygulama kolaylıkla indirilebilir. Google Asistan ile kullanıcılar pek çok işlemi daha kolay gerçekleştirmektedir.

Google asistan ne işe yarar?

Google Asistan uygulaması telefonlara hızlı bir şekilde indirilmektedir. İndirme işlemi sonrasına pek çok işlem Google Asistan ile sağlanmaktadır. Google Asistan sayesinde şu işlemler yapılabilir:

- Mesajlar yönetilebilir.
- Kişiler listesinden birine telefon etmek için kullanılabilir.
- Google Asistan'a istenilen soru sorulabilir.
- E-postalar yönetilebilir.
- Alarm ve zamanlayıcı oluşturabilir.
- hatırlatıcı konulabilir. Önemli tarihler kullanıcılara zamanında hatırlatılabilir.
- Bilinmeyen bir adrese en kısa şekilde nasıl gidileceği öğrenilebilir.
- Kullanıcılar bulundukları yer ile ilgili trafik bilgilerini öğrenebilir.

Google asistan nasıl açılır?

Google Asistan'ı açmak için öncelikle telefona indirmek gerekir. Google Asistan uygulaması telefona indirildikten sonra Google hesap bilgileri ile giriş yapılması gerekir. Bu sırada gerekli erişim izinleri verilmeli ve uygulama ayarları kullanıcı alışkanlıklarına göre özelleştirilmelidir. Google Asistan'a ses ile erişim sağlanır. Cihaza Vocie Match özelliğini kullanarak ''hey google'' veya ''ok google'' diyerek Google Asistan ile konuşmak mümkündür. Diğer bir seçenek ise Google uygulamasına giriş yaparak Google hizmetlerinin seçilmesidir. Bunun için şu adımlar izlenmelidir:

- Google Asistan üzerinden ayarlar tıklanmalıdır.
- Asistan sekmesine dokunarak istenilen cihaz seçilir.
- Google Asistan seçeneği sağ tarata kaydırarak aktif duruma getirilir.
- Bu şekilde istenilen komut verilir ve Google Asistan kullanılır.

Google asistan nasıl kullanılır?

Google Asistan kullanmak için mutlaka kullanıcıların adına açılmış bir Google hesabının olması gerekmektedir. Daha sonra ise kullanıcılar şu adımları takip etmelidir:

- Google uygulaması açıldıktan sonra ayarlar bölümünde Google Asistan aktive edilmelidir.
- Cihaz ekranından kullanıcıdan istenilen bilgiler eksiksiz doldurulmalıdır.
- Konum kısmı aktif olmalıdır.
- İstenilen uyarı mesajında ''evet kabul ediyorum onaylıyorum'' seçeneği işaretlenmelidir.
- Bu işlemler tamamlandıktan sonra Google Asistan uygulaması sesli olarak açılabilir.

Haberin Devamı