Pratik Bilgiler Amaç eş anlamlısı nedir? Amaç kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Amaç eş anlamlısı nedir? Amaç kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Amaç eş anlamlısı nedir? Amaç kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Amaç, Türkçede sıkça karşılaşılan bir kelimedir ve kelimeyle ilgili birçok araştırma yapılır. Kelimelerin anlamıyla beraber hem eş anlamlılarına hem de zıt anlamlılarına Türk Dil Kurumu sözlüğünden ulaşılabilir. Amaç sözcüğü ile eş anlamlı olan kelimeler istek, hedef, maksat, kin, meram, murat, gaye, emel, erez ve garazdır. Amaç eş anlamlısı nedir ve eş anlamlı kelimeleri hangi kelimelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Amaç sözcüğü ile eş anlamlı olan kelimeler garaz, emel, gaye, murat, maksat ve kim kelimeleridir. Ayrıca meram ve erez kelimeleri de amaç ile anlamdaştır.

Haberin Devamı

AMAÇ EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Günlük konuşma dilinde çokça kullanılan amaç kelimesinin eş anlamlısı hangi kelimedir her gün araştırılır. Anlamdaş olarak da bilinen eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı olmasına rağmen aynı anlama sahip olan sözcüklerdir. Amaç kelimesinin dilimizdeki ilk anlamı maksat ya da ulaşmak istenen sonuç demektir.

Geniş bir kullanım alanına sahip olmasından ötürü de amaç sözcüğünün alternatifi olarak kullanılabilecek olan anlamdaşları birden fazladır. Amaç anlamına gelen emel, gaye, erez, garaz, meram, istek, hedef, murat, maksat ve kin kelimeleri birbirleri ile anlamdaşlardır.

Her ne kadar birçok kelimenin yalnızca tek eş anlamlısı olsa da amaç sözcüğünün birçok farklı eş anlamlısı mevcuttur. Türkçenin zenginliğinden kaynaklanan bu durum kelimelerin alternatifi bulunduğunu gösterir. Dilimizde aynı anlama gelen farklı sözcükler olabilir ve bunlar da anlamdaş veya eş anlamlı olurlar.

Haberin Devamı

AMAÇ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Amaç, ulaşmak istenen sonuç anlamına gelen bir kelimedir ve günlük konuşma dilinde de sıklıkla kullanılır. Bu nedenle amaç kelimesi ile ilgili hem anlam hem de anlamdaş araştırmaları sıklıkla yapılır. Amaç sözcüğü ile farklı yazılan fakat aynı anlama sahip olan birden fazla kelime vardır. Bu kelimeler meram, murat, maksat, kin, hedef, istek, erez, garaz, emel ve gaye kelimeleridir.

AMAÇ İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

  • Amacını tam olarak anlasaydım belki sana yardımcı olabilirdim.
  • Senin amacın ne gerçekten artık yaptıklarına anlam veremiyorum.
  • Aslında senin tek amacın eğitimini tamamlamak ve güzel bir iş hayatına sahip olmak.
  • Ben amacımı herkese söyleseydim eminim ki bu kadar iyi yerlere gelemezdim.
  • Ben senin amacını biliyorum da insanların gözünde daha da küçük düşme diye kimseye söylemiyorum.