Pratik Bilgiler Savurgan zıt anlamlısı nedir? Savurgan kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Savurgan zıt anlamlısı nedir? Savurgan kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Savurgan zıt anlamlısı nedir? Savurgan kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Her konuda çok ve boş harcama yapan kişilere savurgan denilir Savurgan olan kişilerde harcama yaparken dikkat etme huyu yoktur. Doğal olarak savurgan sözcüğü ile zıt anlamlı olan sözcükler tutumlu ve cimri şeklindedir. Savurgan zıt anlamlısı nedir? Savurgan kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Posta.com.tr okurları için derledik.

Savurgan sözcüğü genellikle maddi açıdan çok fazla harcama yapan kişiler için kullanılır. Savurgan olan kişiler genellikle harcamalarına dikkat etmez.Savurgan sözcüğü çoğu zaman birisinin sahip olduğu özelliği nitelemek adına kullanılır. Bu nitelemenin yapılması için kişinin harcamalarına dikkat etmemesi gerekir.

Haberin Devamı

Bu maddi açıdan daha çok karşımıza çıksa da farklı konular içinde savurgan demek mümkündür. Ayrıca bir kelimenin eş anlamlısı olabileceği gibi zıt anlamlısı da olabilir. Savurgan sözcüğü de cimri ve tutumlu şeklinde iki adet zıt anlamlıya sahiptir.

SAVURGAN ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Savurgan sözcüğü birden fazla zıt anlama sahip olan kelimeler arasında bulunur. Sözcüğün sahip olduğu anlamın tam tersi onun karşıtını ortaya çıkarır. Bu karşıt sözcükler şöyledir;

  • Tutumlu
  • Cimri.

Tutumlu ve cimri sözcükleri savurgan olmanın tam tersi şeklinde bir anlama sahiptirler. Buda savurgan ve bu iki sözcük arasında zıtlık olduğunu gösterir.

SAVURGAN KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLARI NELERDİR?

Savurgan sözcüğüne karşıt olarak en fazla kullanılan kelime tutumlu olarak bilinir. Ancak sadece bu sözcüğün savurgan için karşıt olmadığı dikkat çeker. Bunun nedeni ise savurgan sözcüğü ile cimri sözcüğü de zıt anlamlıdır. Buda zıt anlamlı olan sözcükleri kolayca anlamaya yarar.

Haberin Devamı

Örnek Cümleler:

  • Harcamalarına hiç dikkat etmediği için savurgan olduğu belliydi.
  • Çok tutumlu olduğu eline geçen her şeye değer vermesinden anlaşılıyor.
  • Sürekli para biriktiren bir insan olduğu için ona herkes cimri yorumu yapıyordu.

 Zıt veya karşıt olan sözcüklerin girdikleri cümlede aynı anlamı görmek mümkün değildir. Bu sözcükler girdikleri cümlede anlam değişmesine yol açarlar.