Pratik Bilgiler Akıllı zıt anlamlısı nedir? Akıllı kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Akıllı zıt anlamlısı nedir? Akıllı kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Akıllı zıt anlamlısı nedir? Akıllı kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Kelimelerin eş anlamlı ve zıt anlamlı olmak üzere çeşitli anlamlarının bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Akıllı kelimesi ise zekası yüksek olan kişiler için ve uslu olan çocuklar için kullanılmakta olan bir kelime olma özelliğine sahiptir. Akıllı kelimesinin zeki ve uysal anlamlarına gelecek şekilde kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. İşte, akıllı kelimesinin zıt anlamı hakkında merak edilen detaylar.

Akıllı kelimesinin zıt anlamlısı olan farklı kelimelerle ifade edilebilir. Bir sıfat olan akıllı kelimesi akıl sahibi, muhakemesi güçlü, aklını kullanabilen, uysal ve zekası yüksek manalarına gelir. Akıllı kelimesinin zıt anlamları ise aptal, budala, ahmak ve sersem olarak ifade edilebilmektedir.

Haberin Devamı

AKILLI ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Akıllı kelimesi akıl sahibi, aklını kullanabilen, muhakemesi güçlü, uysal ve zekası yüksek anlamlarına gelir. Bu sıfatın zıt anlamlısını kullanmak istersek; aptal, ahmak, budala ve sersem kelimelerini kulanabiliriz.

Akıllı kelimesi, anlam bakımından zengin bir sıfattır. Kelimenin zıt anlamlıları ise sersem, ahmak, aptal ve budala şeklinde ifade edilebilmektedir. Akıllı anlamıyla tamamen farklı bir anlama sahip olduğunun söylenmesi de mümkündür.

AKILLI KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Bir kelimenin zıt anlamlısı ve karşıt anlamlısı benzer anlamlara sahip olarak bilinmektedir. Akıllı kelimesinin karşıt anlamlısı olan kelimeler ise birden fazla olarak bilinmektedir. Akıllının zıt anlamlısı olan kelimelerin; aptal, sersem, ahmak ve budala olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Akıllı kelimesinin oldukça geniş bir anlam yelpazesine sahip olduğu bilinmektedir.

Haberin Devamı

Akıllı kelimesinin aynı zamanda cümle içerisinde sıfat olarak kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Akıllı kelimesinin birçok zıt anlamı ve eş anlamı bulunduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. Yaramaz olmayan ve yaramazlık yapmayan uslu kişileri ifade etmek için de akıllı kelimesinin kullanıldığının söylenmesi mümkün olmaktadır.

AKIL KELİMESİ EŞ ANLAMLISI

Akıl kelimesinin eş anlamlısı ise "us" kelimesidir. 

AKILLI KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Akıllı kelimesinin eş anlamlısı "akil" kelimesidir. Kimi zaman akıl kelimesyle ile karıştırılabilen akil kelimesi "aklını iyi kullanabilen, akıllı" anlamına gelir. Akıl kelimesi isimken, akil kelimesi sıfattır.

Akıllı kelimesinin eş anlamlısı zeki kelimesi değildir. Çünkü zeka ile akıl farklı anlamlara sahiptir. Zeka beynin algılama hızı olarak ifade edilebilir. Bu durumda zekanın daha teknik olduğunu söylemek mümkündür. Akıl ise daha etik boyutlu bir kelimedir.

Zeki biri; bir olayı anlama, ilişkileri kavrama, yargıda bulunma ve daha sonra bunu açıklayarak çözme yeteneğine sahiptir. Örnek vermek gerekirse, bir besteci müzik eserini aklıyla değil, zekası ile üretir. Akıl ise üretilen eseri olumlu yönde uygulama, doğru bir biçimde kullanma yeteneğidir. "Zeki ama tembel" sözünde bahsedilen öğrenci, aklını kullanmıyor demektir. Çünkü zekasını doğru bir şekilde kullanmamak, tembellik etmek aklını kullanmamak anamına gelir.

Haberin Devamı