Pratik Bilgiler Anı eş anlamlısı nedir? Anı kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Anı eş anlamlısı nedir? Anı kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Anı eş anlamlısı nedir? Anı kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Anı, yaşanmış olgulardan kişilerin hafızasında kalan ve yeri geldiğinde hatırlanan her türlü şey anlamına gelen bir kelimedir. Ayrıca anı, edebiyatta yazım türlerinden biri olarak da karşımıza çıkar. Anı kelimesinin eş anlamlısı hatıra sözcüğüdür. Anı eş anlamlısı nedir ve eş anlamlısı olan kelimeler hangileridir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Anı, hatıra ile eş anlamlı olan bir sözcüktür. Anı ve hatıra kelimelerinin anlamları aynı olduğu için birbirlerinin eş anlamlıları olurlar.

Haberin Devamı

ANI EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Türk Dil Kurumuna göre anı kelimesinin anlamı önceden yaşanmış olan her şeyden kişilerin aklında kalan ve hatırlanan anlamına gelir. Dilimizde her ne kadar her kelimenin eş anlamlısı olmasa da çoğu kelimenin eş anlamlısı mevcuttur.

Anı kelimesinin yerine koyulabilecek yani eş anlamlısı olan sözcük hatıra sözcüğüdür. Anı ve hatıra kelimeleri aynı anlama geldiği için cümle içinde birbirleri yerine kullanılmaları da doğru kabul edilir. Türk Dil Kurumuna göre anı ve hatıra anlamdaş yani eş anlamlıdır.

ANI KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİSİDİR?

Anı, Türkçede sık sık kullanılan bir kelimedir ve anlamı kadar eş anlamlısı olan sözcük de merak edilir. Anı ve hatıra kelimeleri dilimizde eş anlamlı olarak kullanılan sözcüklerdir. Anı, ayrıca edebiyatta yaşanmış olan olayların anlatıldığı yazı türüdür. Eş anlamlı kelimeler anlamdaş olarak da bilinirler.

Haberin Devamı

Kelimelerin anlamlarını doğru bir şekilde öğrenmek için internet üzerinden Türk Dil Kurumuna bakmak yeterlidir. Aynı şekilde Türk Dil Kurumunun internet sitesinden kelimelerin eş anlamlılarını ve zıt anlamlılarını da bulabilirsiniz. Bazı kelimelerin bir tane eş anlamlısı olsa da bazı kelimelerin birden fazla eş anlamlısı olabilir.

ANI İLE İLGİLİ CÜMLELER

  • Hatıra defterime benimle ilgili bir şeyler yazar mısın lütfen.
  • Senin de aklına yaşadığımız anılar gelmiyor mu?
  • Sana o kadar arkadaşınla fotoğraf çekil dedim, bak şimdi ne güzel anılarınız olurdu.
  • Anılar eğer sen hatırlamak istersen aklına gelir.
  • Öğretmenimiz bize bir hafta içinde anı yazmamızı söyledi.
  • Ablam bana anı defteri alınca tanıdığım herkese tek tek anı kalsın diye yazılar yazdırmaya başladım.
  • Seninle anılarımız olsa da artık gerçekten seni bir daha görmek istemiyorum.