Pratik Bilgiler Asır eş anlamlısı nedir? Asır kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Asır eş anlamlısı nedir? Asır kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Asır eş anlamlısı nedir? Asır kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Sıkça kullanılan bir kelime olan asır sözcüğünün en önemli özellikleri arasında eş anlamlı olması da gelir. Bu kelimeyle eş anlama sahip olan yüzyıl, devir ve çağ bulunur. Bunlar birbirleri yerlerine kullanılabilir sözcüklerdir. İşte sizler için Asır eş anlamlısı nedir? Asır kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik

Asır sözcüğünün eş anlamlısı olarak kullanılan sözcükler içerisinde yüzyıl, devir ve çağ bulunur. Bu kelimelerden her biri asır sözcüğüyle aynı anlama gelir ve doğal olarak bunlar eş anlamlıdır. Bunun yanında asır sözcüğü bir cümleye girdiği zaman anlam bellidir. Eş anlamlı sözcüklerde aynı cümleye girse bir anlam değişmesi görülmez. Bundan dolayı eş anlamlı sözcükleri bilmekte fayda vardır.

Haberin Devamı

ASIR EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Eş anlamlı kelimeler için birçok örnek bulmak mümkündür. Burada dikkat edilecek husus sözcükler arasında anlam yönünden bağ olmasıdır. Buda asır sözcüğünün anlamını öğrendikten sonra kolayca eş anlamlı bulunacağını gösterir.

Asır sözcüğü, arka arkaya gelen yıllar arasındaki bağı ortaya koyar. Zaten asır sözcüğü daha çok yüzyıl kelimesi ile anılır. Yani iki sözcük arasında bağ olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için asır, devir, yüzyıl ve çağ sözcüklerinde eş anlamlılık ortaya çıkar.

ASIR KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Asır sözcüğünün insanlar tarafından sıkça duyulduğu bilinir. Yani bu kelime yeni ortaya çıkan veya az duyulan bir sözcük değildir. Bunun için popüler olması ile sözcüğün özellikleri sıkça merak edilir. Asır sözcüğünün eş anlamlıları şöyledir;

Haberin Devamı
  • Yüzyıl,
  • Çağ,
  • Devir.

 

Asır sözcüğünün eş anlamlılarıyla alakalı örnek cümleler:

  •  Geçtiğimiz asır birçok insan için hayırlı geçti.
  •  Son yüzyıla baktığımız zaman insanlar için olumlu gelişmeler olmuştur.
  •  Buzul devrinin çok soğuk geçtiği bilinmektedir.
  •  Çağ açan gelişmeler insanlık tarihi içinde dikkat çekicidir.

Örneklere baktığımızda kelimeler eş anlamlı kelimeler hep aynı anlamı ifade eder. İşte bu özellikten dolayı eş anlamlılarda özel bir bağ vardır. Kelimeler farklı bir yazılışa sahip olarak aynı anlamı taşırlar. Böylelikle bu sözcükler arasında anlamın farklı olması söz konusu olmayarak dikkat çeker.