Pratik Bilgiler Azim nedir? Azim kelimesi TDK sözlük anlamı ve kullanım alanları

Azim nedir? Azim kelimesi TDK sözlük anlamı ve kullanım alanları

Paylaş
Azim nedir? Azim kelimesi TDK sözlük anlamı ve kullanım alanları

Azim, Arapça kökenlidir ve Türkçeye de Arapça dilinden geçmiştir. Azim kelimesinin TDK sözlükteki anlamı bir işteki engelleri yenme gücü demektir. Bir işi başarmak için gösterilen güce ya da kararlılığa "azim" denir. Azim nedir ve azim sözlük anlamı ne demektir, Posta.com.tr okuyucuları için ayrıntıları ile derledik.

Azim, bir işi başarma kararlılığı ya da engelleri yenme gücü anlamına gelen bir kelimedir. Azim sözcüğünün kökeni Arapça dilidir. Konuşma dilinde ve yazılı belgelerde sıkça kullanılan "azim" kelimesinin TDK sözlüğüne göre anlamını ve kullanım alanlarını Posta.com.tr okuyucuları için derledik.

Haberin Devamı

AZİM NEDİR?

Azim kelimesi hem yazılı metinlerde, hem belgelerde hem de konuşma dilinde sık sık kullanılan bir sözcüktür. Her ne kadar Türkçe kökenli olmasa da eskilerden beri kullanılan bir sözcük olmasından dolayı herkes aşinadır. Azim kelimesi sıklıkla kullanıldığı için anlamını bilirseniz duyduğunuzda anlar ya da anlamı uygun olduğunda cümle içinde kullanabilirsiniz. Azim, Arapça kökeni olan bir sözcüktür ve dilimize de Arapça dilinden uzun seneler önce geçmiştir. Azim sözcüğünün anlamını TDK sözlükten bulabilirsiniz.

AZİM NE DEMEK TDK?

Azim kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Birçok yerde ve birçok kişinin konuşmasında azim kelimesi ile karşılaşmak mümkündür. Azim, Türk Dil Kurumuna göre Türkçesi bir işteki engeli yenme kararlılığı demektir. Bir işin gerçekleşmesi ya da olması için gösterdiğiniz azim ve çaba için azim denir. Bu durumda siz azimli olursunuz ve bunun gerçekleşmesi için kararlılık göstererek çaba sarf etmiş olursunuz. Azim kelimesi azmetmek ya da azmettirmek olarak da kullanıma sahiptir.

Haberin Devamı

AZİM SÖZLÜK ANLAMI

Kelimelerin dilimizde hangi anlamlara geldiğini ve hangi anlamlarda kullanıldığı sözlükten öğrenebilirsiniz. Dilimizdeki sözcüklerin anlamlarını en güvenilir şekilde Türk Dil Kurumundan öğrenebilirsiniz. Bunun dışında internet üzerinden de kelimelerin hangi anlamlara geldiğini kolay bir şekilde görebilirsiniz. Azim, bir işin olması ya da gerçekleşmesi için gösterilen çaba ya da kararlılık anlamına gelir.

Azimli olmak aynı zamanda çalışkan olmak ve bir işi başarmak için çabalı olmak, sabırlı olmak demektir. Azimli insanlar genelde çalışkan olurlar ve istediklerini almak için kararlı bir şekilde her şeyi yaparlar. Bundan dolayı azimli olan kişiler bu iş için kararlılık gösteriyor demektir.