Pratik Bilgiler Burç nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Burçlar nasıl bulunur?

Burç nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Burçlar nasıl bulunur?

Paylaş
Burç nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Burçlar nasıl bulunur?

Gün geçtikçe burçlara olan ilgi artıyor. Doğum tarihlerini bilen herkes hangi burçtan olduklarını merak ediyor. Bu sebeple günlük hayatta kişiler burçlar hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor, kendi burçları hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Kişiler kendi burçları hakkında bilgi edinmek amacıyla burç nedir, TDK sözlük anlamı ne demek ve burçlar nasıl bulunur? Merak edilen soruları Posta.com.tr okurları için derledik.

Gazetelerde, dergilerde ve sosyal medyada gezinirken burçlara denk gelindiğinde okumadan geçilebilir.

Haberin Devamı

Günlük, aylık ve yıllık olarak hayatımızda neler olabilir, neleri değiştirebiliriz gibi tavsiyeler içeren burç yorumları kişiler tarafından ilgi odağı haline gelmiştir. Astrolojiye göre gökyüzünde gerçekleşen her bir olay bireyleri olumlu olumsuz yönlerde ne şekilde etkileyebileceği konusunda bireylere bilgiler sunmaktadır. 

BURÇ NEDİR?

Kişilerin doğum anlarında gökyüzü incelendiğinde Güneş'in hangi konumda olduğuna göre şekillenen gökyüzüyle sembolize edilen simgesel ifadelerdir. 12 adet burç bulunur ve 12 ayın belirli günlerine göre dereceleriyle hesaplanarak oluşturulmuştur. 12 adet burç sırasıyla; koç, boğa, ikizler, yengeç, aslan, başak, terazi, akrep, yay, oğlak, kova ve balıktır.

Burçlar da kendi içerisinde gruplara ayrılmaktadır. Bu burç grupları toprak, hava, su ve ateş grubu burçları şeklindedir. Toprak grubu burçları boğa, başak ve oğlaktır. Hava grubu burçları ikizler, terazi ve kovadır. Su grubu burçları yengeç, akrep ve balıktır. Ateş grubu burçları ise koç, aslan ve yay burçlarından oluşmaktadır. 

Haberin Devamı

TDK’DA BURÇ SÖZLÜK ANLAMI NE DEMEK? 

Türk Dil Kurumu burçların ne anlama geldiğini açıklarken Zodyak kuşağında bulunan 12 adet takımyıldızı şeklinde ifade etme yoluna gitmiştir. Bireyler genellikle ay ve gün olarak bildiklerini doğum tarihlerinden hareketle Güneş burçları hakkında bilgiler edinmekte ve Güneş burçlarına göre burçlar hakkında araştırmalar yapmaktadır.

Oysaki sadece Güneş burcu değil yükselen burç ve ay burcu da bireyler için önem arz etmektedir. Yükselen burç bireylerin dış görünüşü hakkında bilgiler verebilirken ay burcu ise bireylerin doğrudan duygusal yanıyla ilgilidir. Gazetelerde, dergilerde ya da sosyal medyada gezinirken yükselen burç ve ay burcunun olduğu bölümler de bireylere hayatları hakkında bilgiler verebilmektedir. 

BURÇLAR NASIL BULUNUR?

Kişilerin hangi burcun kendi burçları olduğunu öğrenmek için kendi doğum tarihleri hakkında bilgi edinmeleri gerekmektedir. Doğum günü, hangi ayda ve yılda doğduğunu bilen bir birey Güneş burcu hakkında objektif bilgilere gazeteler, dergiler ve sosyal medya aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

 

 Yükselen ve ay burcunu öğrenmek isteyen bir birey ise doğum günü, ayı ve yılına ek olarak doğum saati hakkında da bilgi edinmesi gerekmektedir. Çünkü yükselen burçlar bir günün belirli saat aralıklarına göre değişim göstermektedir.

 

 Doğum saatini bilen bir birey sosyal medya aracılığıyla geliştirilmiş olan yükselen burç hesaplayan araçlara ulaşabilmekte ve bu hesaplama yapan araçlara doğum tarihi ve doğum saatini girerek detaylı bilgi edinebilmektedir.