Pratik Bilgiler Burdur haritası: Burdur ilçeleri nelerdir? Burdur hangi bölgede yer alır?

Burdur haritası: Burdur ilçeleri nelerdir? Burdur hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Burdur haritası: Burdur ilçeleri nelerdir? Burdur hangi bölgede yer alır?

Burdur, tarım ve hayvancılık alanında gelişme gösteren ve ülke süt üretimine büyük katkı sağlayan önemli bir ilimizdir. Gezilecek birçok yeri, keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleri ile herkes tarafından mutlaka görülmesi gereken şehirlerarasında yer alır. Hem Akdeniz'e hem İç Anadolu'daki yakın olmasından dolayı kesişim görevi gören bu ilin ilçeleri nelerdir? Hangi bölgede yer alır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Burdur, göller yöresi olarak adlandırılan ülkemizin önemli doğal güzelliklerinin yer aldığı bölgeye ait ilimizdir. Genel olarak Yörüklerden oluşur. Hem yerli hem yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Nüfus sayısı olarak az olsa da bölgeye ilgi yoğun olmasından dolayı bazı ilçeleri daha kalabalıktır.

Haberin Devamı

BURDUR HARİTASI

Burdur, dağlık ve ovalık olarak iki temel alandan oluşur. %60'ı dağlık alan, %30'u ova olarak bilinir. Geri kalan kısmı ise yayla ve platolardır. Bölge şu açısından çok zengindir. Bu yüzden tarıma elverişli arazileri vardır. Ayrıca zamanla göl haline gelen kanyon ve mağaralar sayı olarak fazladır.

Akarsu bakımından da zengindir. Nehir ve ırmak olarak büyük akıntılar olmasa da akarsu sayısı fazladır. Burdur Çayı ve Alakır Çayı en çok bilinenlerdir. Ayrıca İnsuyu Mağarası, kentin en çok bilinin doğal güzelliklerindendir.

 

BURDUR İLÇELERİ NELERDİR?

Burdur, yüz ölçümü ve nüfus bakımından küçük bir ildir. Ancak bu ilimizde yer alan birçok doğal güzellikler, şehri turistlerin odak noktası yapmaktadır. Özellikle bazı ilçeleri diğerlerine göre daha fazla ön plana çıkar. İşte, Burdur ilinin ilçeleri şunlardır;

Haberin Devamı

 Ağlasun

 Altınyayla

 Bucak

 Çavdar

 Çektikçi

 Gölhisar

 Karamanlı

 Kemer

 Tefenni

 Yeşilova

Toplamda 10 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelerden en büyük olanı Gölhisar en küçük olanı ise Kemer ilçesidir. Ağlasun ilçesi toplamda 9 köy, 6 mahalle, Altınyayla ilçesi 5 köy, 4 mahalle, Bucak ilçesi 35 köy, 28 mahalle ve Çavdar ilçesi 10 köy, 11 mahalleden oluşmaktadır. Diğer ilçelerinden olan Çeltikçi ilçesi 6 köy, 2 mahalle, Gölhisar ilçesi, 12 köy, 10 mahalle, Karamanlı ilçesi ise 8 köy ve 12 mahalleden oluşmaktadır.

 

BURDUR HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Burdur, göller yöresi olarak bilinen ülkemizin en kıymetli bölgelerinden birinde yer almaktadır. İç Anadolu ile Akdeniz'in kesiştiği yer olmakla birlikte Akdeniz bölgesi kapsamındadır. Göller yöresinin başlıca illerinden olan ve Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Burdur, Muğla, Denizli, Afyon, Isparta ve Antalya ile komşudur. İç Anadolu ve Akdeniz'in ortak alanında yer alır. İki bölgenin kesişim noktası olarak görülür.