Pratik Bilgiler Caption ne demek, Türkçesi nedir? Instagram'da caption ne demek?

Caption ne demek, Türkçesi nedir? Instagram'da caption ne demek?

Paylaş
Caption ne demek, Türkçesi nedir? Instagram'da caption ne demek?

Caption İngilizcede sıkça kullanılan kelimeler arasında yer alır. Bu nedenle de sosyal medya ile uğraşan kişiler, bu kelimeyi her zaman kullanırlar. Bu sözcüğün de kelime anlamı ve bir de çevirisi bulunur. Bu kelimenin Türkçe çevirisi de en az orijinali kadar sık kullanılır. Caption ne demek, Türkçesi nedir? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Caption kelimesi, günümüzde en fazla Instagram'da karşımıza çıkar. Instagramı İngilizce dilinde kullanan kişiler ise özellikle bu kelime ilk sıkça karşılaşır. Türkçe Instagram kullanan kişiler de bu kelimenin Türkçe çevirisi ile karşılaşır. Bu nedenle de sosyal medya dışında da sıkça kullanılan bir kelime olduğu biliniyor.

Haberin Devamı

Caption ne demek?

Caption kelime alam olarak açıklama demektir. Instagram'da ise, her bir paylaşımın altında genellikle açıklama yapılır. Bu bölümde caption kelimesi en fazla karşılaşılan kelimeler arasında yer alır.

Caption kelimesinin Türkçesi nedir?

Caption kelimesinin Türkçe anlamı açıklama demektir. Caption kelimesi, günlük hayatta sadece sosyal medyada karşımıza çıkmaz. Aynı zamanda herhangi bir işlemin yazılı açıklaması caption şeklinde de bilinir. Bu duruma örnek olarak ise, herhangi bir yazılı resmi evrak işi gösterilebilir.

Instagram'da caption ne demek?

Caption; İngilizce ve Türkçe çeviri (film, resim gibi gönderilerin altında bulunan) izahat, yazı demektir. Caption kelimesinin asıl anlamı, açıklama demektir. Instagram'da yapılan her bir paylaşımın altına genellikle açıklama yapılır.

Haberin Devamı

İçerik metni ise olabildiğince net ve kısa olmalıdır. Aynı zamanda net bilgiler içermeli ve okuyucuya bilgi verirken onu sıkmamalıdır. Paylaşımların daha çok kişiye ulaşmasını sağlayan en önemli nedenlerden birisi ise, hashtag seçimidir. En popüler hashtag (etiket) seçimleri kullanılarak gerçekleştirilen paylaşımın daha çok kişiye ulaşmasını da sağlayabilirsiniz.

Instagram ilk gönderi nasıl olmalı?

Instagram'da iyi bir gönderi metni yazmanın ilk ve en önemli kuralı takipçilerinize hitap eden, paylaşımlarınızla uyumlu, ilk bakışta kolay bir şekilde anlaşılabilen, kişiliğinizi kolay bir şekilde yansıtan ve insanlara ilham vererek harekete geçmesine yardımcı olmasıdır. Instagram gönderi metinlerinde konulmuş olan karakter sınırı ise, 2200'dür. Bu sınır dahilinde istediğiniz açıklamayı gönderilerinize ekleyebilir ve dikkat çekici paylaşımlar yapabilirsiniz.