Pratik Bilgiler Cesur zıt anlamlısı nedir? Cesur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Cesur zıt anlamlısı nedir? Cesur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Cesur zıt anlamlısı nedir? Cesur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Herhangi bir duruma korkmadan cesaret eden ve yürekli kişiler cesur olarak ifade edilir. Bunu zıttı kelimesi ise korkak sözcüğü ile karşılık bulmaktadır. Cesur zıt anlamlısı nedir? Cesur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Cesur kelimesi taşıdığı anlam ile beraber günlük hayatta çok fazla kullanılan bir sözcüktür. Bu kelime cesaretli olan ve yürekli olup, korkmadan bir şeylere karşı duran kişiler için kullanılır. Bunun tam tersini gerçekleştiren kişiler için ise zıt anlamlı olarak cesur kelimesine karşılık korkak sözcüğü öne çıkar.

Haberin Devamı

CESUR ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Türk Dil Kurumu açısından cesur kelimesinin Türkiye'deki zıt anlamlı karşılığı korkak sözcüğüdür. Birçok farklı olay ya da duruma karşı cesaret gösteremeyen, çekingen davranan ve geri adım atan kişilerdir.

Gerçek anlamı ile haber mecazi anlamı doğrultusunda da korkak kelimesi cesur sözüne karşılık zıt anlamlı şekilde ele alınır. Hem insan hem de hayvanlar üzerinden ve hatta canlı ya da cansız varlıklar konusunda da korkak kelimesi duruma bağlı olarak değerlendirilir.

CESUR KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLARI NELERDİR?

Cesaretli ve yürekli kelimelerine karşılık eşanlamlı olarak Cesur kelimesi ön plana çıkar. Bu kelimenin tam tersini ifade eden durum ise korkak sözcüğüdür. Yani cesur kelimesi ile korkak kelimeleri zıt anlamlıdır.

Haberin Devamı
  • “O çok korkak biridir.’’
  • ‘’Korkak olduğu için patronuyla Zam konusunda konuşamadı.’’
  • ‘’Korkaklığın yüzünden elimizdeki her şeyi kaybettik.’’

Görüldüğü gibi bu şekilde birçok değişik cümle içerisinde taşıdığı anlam üzerinden korkak kelimesini kullanmak mümkündür. Özellikle çekingen davranan, sorumluluk alamayan ya da kaçan insan olarak da anlatılabilir. Tabii bu durum yine bazı hayvanlar üzerinden de ele alınır. Özellikle otçul canlılar için önce çıkan ve kullanılan bir kelime olduğunu anlatmak mümkündür.