Pratik Bilgiler Cimer nedir, ne işe yarar? Cimer'e başvuru nasıl yapılır?

Cimer nedir, ne işe yarar? Cimer'e başvuru nasıl yapılır?

Paylaş
Cimer nedir, ne işe yarar? Cimer'e başvuru nasıl yapılır?

Cimer, Cumhurbaşkanlığı tarafından açılmış bir istek, şikayet ya da talep kurumudur. İnternet üzerinden cimere başvuru yapmak mümkündür. Web sitesine girerek isim, soy isim, T.C ve adres bilgilerini yazıp başvuru yapabilirsiniz. Cimer hakkında merak edilen tüm ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Cimer, halk ile Cumhurbaşkanlığı arasında bir aracı olarak bilinir. Vatandaşlar tüm isteklerini ve şikayetlerini bu sistem üzerinden bildirebilir.

Haberin Devamı

CİMER NEDİR?

Cimer sürekli olarak duyulan fakat bazı kişiler tarafından ne olduğu bilinmeyen bir sistem olarak ön plana çıkar.

Vatandaşların isteklerini, talep ve şikayetlerini direkt Cumhurbaşkanlığına iletmeleri için kurulmuş olan bir sitedir. Burayı bir web sitesi olarak değerlendirmek ve kısa yoldan Cumhurbaşkanlığına ulaşmak mümkündür.

Halk ile devlet arasında bir bağlantı kurulması adına cimer önemli bir aracıdır. Bu nedenle insanlar sorunlarına daha kolay çözüm bulabilme fırsatı yakalarlar.

NE İŞE YARAR?

Cimer, kamu yönetiminin, kamu eylemlerinin ve hükümet çalışmalarının değerlendirilmesi adına görevliler tarafından kurulmuş bir kuruluştur.

Cimer bir web sitesidir ve tüm vatandaşlar bu sistem üzerinden direkt olarak Cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçebilir.

Haberin Devamı

Başvuru yapmak için web sitesine girebilir, e-posta ya da telefon aracılığı ile de iletişim kurabilirsiniz. İstek, şikayet ve talepleri değerlendiren cimer vatandaşları dinler ve taleplerine yanıt verir. Cimerin vereceği yanıtların süresi yoğunluğa göre zaman zaman değişse de tüm başvurulara olumlu ya da olumsuz yanıt verilir.

CİMER’E BAŞVURU NASIL YAPILIR?

En merak edilen konulardan biri de cimere başvurunun nasıl yapılacağıdır. Cimer üzerinden başvuru yapmak için öncelikle cimerin sitesine giriş yapılması gerekir. Bunun için mutlaka T.C kimlik numarasını, adres bilgilerini ve isim soy ismi doğru girmek gerekir. Ayrıca başvurunun mektuplaşma ya da telefon üzerinden gerçekleştirilmesi de mümkündür.

Bu sayede cimere kısa süre içinde ve kısaca şikayet ile birlikte ihbar ya da önerilerinizi de iletebilirsiniz. Rahatsız olunan durum karşısında direkt olarak cimere başvuru yaparak Cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçebilirsiniz. Cimer kurulduğundan beri birçok kişi taleplerini ve şikayetlerini buraya iletmiş ve iletişim kurarak sorunlarına çözüm bulmuşlardır. Cimerden gelecek olan yanıt yoğunluk durumlarına göre değişir.

CİMER NEDEN KULLANILIR?

Cimerin birçok farklı amaç için kullanılması mümkündür. Devlet tarafından hazırlanmış bir web sitesi olduğundan direkt olarak Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak bilinir.

Haberin Devamı

Bu nedenle de vatandaşlar ihbarlarını, şikayet ya da taleplerini cimere yazabilirler. Ayrıca cimer vatandaşlara geri bildirim göndererek aldıkları hizmeti değerlendirmelerin ister. Bu sayede görüş ve öneriler üzerinden de vatandaşların ne gibi istekleri olduğu daha net bir şekilde anlaşılır.