Pratik Bilgiler Doğa eş anlamlısı nedir? Doğa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Doğa eş anlamlısı nedir? Doğa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Doğa eş anlamlısı nedir? Doğa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Doğa sözcüğü canlı ve cansız varlıkları, nesneleri veya buna benzer unsurları içeren bir bütündür. Bu kelimenin aynı anlama gelen eş anlamlısı ise tabiat şeklinde bilinir. Yani iki kelime arasında anlam yönünden benzerlik söz konusudur. İşte sizler için Doğa eş anlamlısı nedir? Doğa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Doğa sözcüğü en fazla kullanıma sahip olan kelimeler içerisinde yer alır. Bundan dolayı günlük hayatta bu sözcüğü duymak son derece kolaydır. Birçok cümle içerisinde doğa kelimesine rahatça denk gelinir. Bunun için popüler olan bu kelimeyi anlamak hiçte zor değildir.

Haberin Devamı

DOĞA EŞ ANLAMLISI NEDİR

Doğa sözcüğünün sahip olduğu anlama göre eş anlamlısı ise tabiat şeklindedir. Yani tabiat veya doğa sözcüğü birbirleri yerine kullanılabilir.

Bu konuda herhangi bir ayrım yoktur. Zaten eş anlamlı sözcüklerde bu durum son derece dikkat çeker. Bir başka deyişle eş anlamlı olan sözcükler aynı ifadeye sahip olurlar.

DOĞA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Doğa sözcüğü veya tabiat kelimesi dilimizde en aşina olan sözcüklerdir. Özellikle iki sözcükte çok sayıda cümlede yer alırlar. Doğa veya tabiat sözcüğünün ikisinden birini aynı cümlede kullanmak ise yeterlidir. Buna göre doğa sözcüğünü kullanmak yerine tabiat kelimesini tercih etmekte mümkündür.

 Eş anlamlı olan sözcükler sayı olarak ise farklıdırlar. Yani bir sözcüğün birden çok eş anlamlısı olması da mümkündür. Bazı sözcüklerde bir eş anlamlı bazılarında ise birden fazla eş anlamlı olur.

Haberin Devamı

Buna göre eş anlamlı sözcüklerin neler olduğu bulunabilir. Zaten burada önemli olan sözcüğün sahip olduğu anlamdır. Doğa sözcüğü içinde kullanılan eş anlamlı sözcük tabiat şeklindedir.

 

DOĞA SÖZCÜĞÜ İLE İLGİLİ EŞ ANLAMLI CÜMLE ÖRNEKLERİ

  • Bugün harika bir doğa yürüyüşüne çıktım.
  • Dün tabiat içinde çok harika zamanlar geçirdiğim için mutlu oldum.
  • Doğa içinde yer alan her unsur son derece ilgi çekicidir.
  • Tabiat içinde her şeyin önemli olduğunu söylemek mümkündür.
  • Yakın zamanda doğa yürüyüşü yapmak için harika bir program yaptık.
  • Tabiat parkı olarak tasarlanmış olan alanda olmak bize heyecan verdi.