Pratik Bilgiler En kolay kışlık domates saklama yöntemleri

En kolay kışlık domates saklama yöntemleri

Paylaş
En kolay kışlık domates saklama yöntemleri

Domates, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Ancak domatesler, tazeliğini çok çabuk kaybeder. Bu nedenle, domatesleri kış aylarında da tüketebilmek için onları saklamanın yollarını bulmak gerekir.

Akın Güler / Posta.com.tr| Domatesleri kış aylarında saklamanın birçok yolu vardır. En kolay ve pratik yöntemlerden biri, domatesleri dondurmaktır. Domatesleri dondurmak için, onları yıkayıp, ayıklayın. Ardından, domatesleri küp küp doğrayın veya rendeleyin. Doğranmış veya rendelenmiş domatesleri, bir buzdolabı poşetine veya hava geçirmez bir kaba koyun. Domatesleri, derin dondurucuda saklayın.

Haberin Devamı

Domatesleri konserve olarak da saklayabilirsiniz. Konserve domatesler, dondurulmuş domateslerden daha uzun süre dayanır. Ancak konserve domatesler, dondurulmuş domatesler kadar lezzetli değildir.

Domatesleri kurutarak da saklayabilirsiniz. Domatesleri kurutmak için, onları yıkayıp, ayıklayın. Ardından, domatesleri ince ince dilimleyin. Domates dilimlerini, güneşli bir yerde kurutun. Domatesler kuruduğunda, onları bir kavanozda veya hava geçirmez bir kaba koyun. Kuru domatesleri, serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Domatesleri saklamak için, hangi yöntemi seçerseniz seçin, domateslerin tazeliğini korumak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Domatesleri, buzdolabında veya derin dondurucuda saklayın. Domatesleri, hava geçirmez bir kapta veya poşete koyun. Domatesleri, doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde saklayın.

Haberin Devamı

Bu yöntemler ile domatesleri kış aylarında da taze ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.