Pratik Bilgiler Fark etmek nasıl yazılır? Farketmez TDK sözlüğe göre doğru yazılışı...

Fark etmek nasıl yazılır? Farketmez TDK sözlüğe göre doğru yazılışı...

Paylaş
Fark etmek nasıl yazılır? Farketmez TDK sözlüğe göre doğru yazılışı...

Genel olarak hem kitap okum alışkanlığını azalması hem de internet çağının getirdiği olumsuzluklar neticesinde bazı kelimeleri söylerken, yanlış yerde yanlış kelimeler kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda yazı yazarken pek çok harfte imla hataları yapılmaya başlandı. Bu konuda karşımıza çıkan bir kelime de fark etmek kelimesi olmaktadır. TDK’ya göre fark etmek sözcüğü ayrı mı ya da birleşik mi yazılır? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Genel olarak bazı sözcükler içermiş olduğu eylemlerden ötürü ayrı yazılmaktadır. Fakat birleşik kelimeler sınıfına da girmektedir. Genelde içerisinde etmek, olmak ya da edilmek gibi kelimeler var ise bunlar ayrı bir şekilde yazılan birleşik kelimeler olmaktadır.

Haberin Devamı

FARK ETMEK NASIL YAZILIR?

Farketmek nasıl yazılır? diye sorulduğu zaman da fark etmek kelimesi ayrı yazımı yapılan birleşik kelimeler grubundadır. Kimi zaman konuşurken söylenen kelimeleri, yazı olarak yazarken, doğru bir biçimde yazamayabiliriz. Bu kimi zaman da aklımızda çok iyi bir yer edinir ve yanlış yazdığımızı asla anlayamayız. Fark etmek kelimesi de aynı şekilde bir durum yaratır. Bu konuda örnek verilecek olunursa;

Senin de burada olduğunu farketmedim. Şeklinde bir yazım hatalı olmaktadır. Ayrı yazılması gerekiyor.

Okuldan eve gelirken arabanın önümde olduğunu fark etmedim. Şeklinde kullanılan yazımı ise doğru bir şekilde olmaktadır.

TDK'YA GÖRE FARK ETMEK KELİMESİNİN DOĞRU YAZIMI

Genelde en doğru şekilde cevap bulmak için de TDK'ya göre, fark etmek kelimesinin ayrı mı ya da yoksa birleşik mi yazıldığı merak edilmektedir. Bu durum sonunda da araştırmalara bakıldığı zaman, TDK'ya göre fark etmek kelimesi ayrı yazılması gereken bir kelime olmaktadır. Bununla ilgili olarak da araştırma yaptığınız zaman kelimelerin doğru yazımının ve imla kurallarının bu şekilde olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Genel olarak, Türk Dil Kurumu'na göre fark etmek, ayrı yazılır ve zarf kelimesi olmaktadır. Aynı zamanda da anlam olarak da ayırt etmek ve sezmek şeklinde tanımlanır. Fark etmek kelimesi doğru bir şekilde öğrenildiği zaman, yazımı da doğru olmaktadır. Bu şekilde de doğru yazımı yapılarak, imla hataları da yapılmamış olur.