Pratik Bilgiler Gg ne demek, Türkçesi nedir? Oyunlarda gg ne için kullanılır?

Gg ne demek, Türkçesi nedir? Oyunlarda gg ne için kullanılır?

Paylaş
Gg ne demek, Türkçesi nedir? Oyunlarda gg ne için kullanılır?

GG, online oyun platformlarında sıklıkla kullanılan terimdir. Özellikle kullanım anlamı bakımından oyun severler açısından önem taşıyan kelimeler arasındadır. GG ne demek? GG kelimesinin anlamı nedir sizler için derledik.

GG, online oyun platformlarında kullanılan bir kelimedir. GG kelimesinin açılımı, gamer good anlamını taşır. İngilizce dilinden, dilimize geçmiştir.

Haberin Devamı

GG NE DEMEK, TÜRKÇESİ NEDİR?

GG kelimesi gamer good olarak bilinmektedir. Türkçe karşılığı iyi oyun ya da iyi oyuncu anlamına denk gelmektedir. Bu nedenle online oyunlarda GG ifadesi sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Genellikle başarılı geçen oyunlarda zaferi temsil eden bir kelimedir.

İyi iş çıkardın, zafer senin veya bizim ya da tebrikler kazandın gibi kelime anlamlarına da gelmektedir. Genelde bilgisayar üzerinden oynanan online oyun platformlarında yer alan mesajlaşma bölümünde bu tip ifadeleri görmeniz mümkündür.

 OYUNLARDA GG NE İÇİN KULLANILIR?

Çevrimiçi online oyunların, oyuncuların diyalog kurduğu sohbet bölümünde birbirlerine GG ifadesi kullanırlar. Yapılan hamleler, hareketler ve zaferlere karşılık GG ile tebrik ve kutlamalar yaparlar.

Haberin Devamı

Online oyunlarda yabancı oyuncular da dahil olmak üzere, bu tabir uluslararası genel olarak oyun severler tarafından kelime haznelerinde yerini almıştır. Özellikle bir arkadaş gurubunun ya da toplu şekilde oynanan oyunlarda birbirlerini tebrik etmek için bu ifadeyi kullanırlar.

GG KELİMESİ NEREDEN ÇIKTI?

GG kelimesinin tam anlamıyla nereden türediğini bilen yok. Online oyunlar sayesinde yaygınlaşmıştır. Bu nedenle oyuncuların birbirlerine karşı konuşma literatürlerine bir yenisi daha eklenerek birbirlerine karşı saygı çerçevesinde tebrik etmenin kısaltılmış halidir. GG " iyi oyun " ifadesine zıt olarak, BG " kötü oyun " ifadesinde kullanılır. GG iyi oyun anlamını taşırken, BG kötü oyun anlamına gelmektedir.

GG KELİMESİNİN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

GG kelimesi her ne kadar oyun içi kullanılsa da, başka oyun platformlarında GG kelimesinin yerini LOL kelimesi almaktadır. Sosyal medya dünyasında en çok kullanılan terim LOL'dur.

Türkçe karşılığı yüksek sesle gülmek anlamına gelir. Kelimenin İngilizce açılımı ise Laugh out Laugh dur. Çoğu sosyal medya kullanıcısı ve online gamerlar tarafından artık bu kelime türleri yerlerini emojilere bırakmıştır. Emojiler sayesinde birbirleri ile iletişim halinde olmaktadırlar.