Pratik Bilgiler Fıkhi nedir? Fıkhi ne demek TDK? Fıkhi sözlük anlamı...

Fıkhi nedir? Fıkhi ne demek TDK? Fıkhi sözlük anlamı...

Paylaş
Fıkhi nedir? Fıkhi ne demek TDK? Fıkhi sözlük anlamı...

Fıkhi kelimesi, çalışma alanını ifade etmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Fıkhi kelimesi; iyi ve tam anlamak, bir şeyi bilmek anlamına gelmektedir. Kuran'ı Kerim'de kullanılmakta olan fıkhi kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. İşte, fıkhi kelimesiyle ilgili merak edilen tüm detaylar.

Fıkhi kelimesinin, Arapça bir hukuk terimi olarak ifade edilebileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. Fıkıh kelimesinin aynı zamanda anlayış tarzı ve anlayış derinliği olarak da ifade edilmesinin mümkün olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. Fıkhi kelimesi aynı zamanda Türk dil kurumunda İslam hukuku anlamına geldiğini söylemekte mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

FIKHİ NEDİR?

Fıkhi kelimesinin bir şeyi tam olarak anlamak, derinlemesine kavramak ve bir şeyi bilmek anlamına geldiğini söylemek mümkün olmaktadır. Fıkıh kelimesinin aynı zamanda İslami kanunların pratik ve teorik çalışmalarını ifade ettiği bilinmektedir.

Fakih kelimesi ise ince anlayış sahibi kimse manasına gelmektedir. Aynı zamanda bir konuyu derinden kavrayan anlamına da gelmektedir. Fıkhi kelimesiyle birlikte anılmakta olan fakih kelimesinin fıkıh bilgini anlamına geldiğini söylemekte mümkün olmaktadır.

 FIKHİ NE DEMEK TDK?

Fıkhi kelimesinin, aynı zamanda fıkıh olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Fıkıh kelimesinin aynı zamanda dilimizde kullanılmayan eskimiş bir kelime olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Fıkıh kelimesinin hem bir davranış şekli hem de dini hukuk kuralları olarak ifade edilebileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Bir çalışma alanı olarak da bilinmekte olan fıkıh kelimesinin anlayış derinliği ve anlayış tarzı olarak da bilinmekte olduğumu söylemek mümkün olmaktadır. Fıkhi kelimesi, hukuk alanında kullanılan ve İslam hukuku manasına sahip olan bir kelime olma özelliğine sahiptir.

 FIKHİ SÖZLÜK ANLAMI

Fıkhi kelimesinin bir şeyi iyice anlayıp bilmek şeklinde bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Fıkhi kelimesi aynı zamanda dini bir terim olarak da kullanılmakta olan bir kelime olma özelliğine sahiptir. Fıkıh kelimesinin aynı zamanda fehim ve ilim kelimeleriyle de benzerlik taşıdığını söylemek mümkün olmaktadır.

Bir konuyu derinden kavrayan anlamına gelmekte olan fıkhi kelimesinin daha özel bir anlamı bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sözlükte fıkhi kelimesinin ve fıkıh kelimesinin ise benzer anlamlara sahip olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır.