Pratik Bilgiler GSB nedir, açılımı ne demek? GSB ne yapar?

GSB nedir, açılımı ne demek? GSB ne yapar?

Paylaş
GSB nedir, açılımı ne demek? GSB ne yapar?

GSB Kısaltması her yıl KYK için başvuru yapan ya da yapmak isteyen kişiler tarafından en fazla merak edilen konular içinde yer alıyor. GSB ifadesi ise, pek çok yerde karşılaştığımız ve dolayısıyla da en sık araştırılan konular içinde yer alıyor. GSB nedir, açılımı ne demek sizler için derledik.

Gençlik ve Spor Bakanlığı isminin kısaltmasından meydana gelen GSB, belirli evraklarda ve mecralarda bakanlığı vurgulamak için sıkça kullanılıyor. 2011 yılında kurulmuş olan GSB ise, daha önce misyonunu Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı şeklinde sürdürüyordu.

Haberin Devamı

GSB Nedir?

GSB, Gençlik ve Spor Bakanlığı anlamına gelir. Bu bakanlık 2011 tarihinde kurularak faaliyete başlamıştır. 3530 sayılı kanunla Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 29 Haziran 1938 tarihinde kuruldu. 1969 yılında gerçekleştirilen Türkiye genel seçimlerinden sonra ilk defa Spor Bakanlığı ismi ile kurulan bakanlığın başına ise, 3 Kasım 1969 yılında İsmet Sezgin atandı.

1972 yılında ismi Gençlik ve Spor Bakanlığı şeklinde değiştirildi. 1983 yılı Türkiye genel seçimlerinden sonra ise Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ismini kullanmaya başladı. 1 Nisan 1989 yılından itibaren de Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak çeşitli faaliyetlerine devam etti.

GSB Açılımı Ne Demek?

GSB kelimesinin açılımı Gençlik ve Spor Bakanlığı'dır. Bu bakanlık, 2011 yılında kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ise, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, gençlik ve spor işlerinden sorumlu olan bir bakanlık türüdür.

Haberin Devamı

GSB Ne Yapar?

Gençlik ve Spor Bakanlığının başlıca görev ve yetkileri ise şunlardır:

Gençliğin sosyal ve kişisel gelişimini destekleyen politikaların tespit edilmesi amacı ile gerekli tüm çalışmaları yapmak, karar alma ve bu kararları uygulama süreçleri ile birlikte sosyal hayatın her alanına etkin bir katılımı sağlayıcı öneriler geliştirmek, çeşitli genç gruplarının gereksinimlerini dikkate alarak gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmesine imkan vermek ve bu doğrultuda çeşitli faaliyetler yürütmek, belli başlı kurumların gençliği ilgilendiren hizmetlerin yürütmesinde iş birliğini ve koordinasyonu sağlamak.

Gençliğin ihtiyaçları ile birlikte gençliğe sunulan çeşitli imkan ve hizmetler konusunda detaylı araştırma ve incelemeler yapmak ve faydalı öneriler geliştirmek, gençlik alanında rehberlik ve danışmanlık, bilgilendirme yapmak.

Gençlik proje ve çalışmaları yapmak, bu çalışma ve projeleri her zaman desteklemek, bu çalışmaların uygulamalarını ve sonuçlarını denetlemek.

Gençlik çalışma ve projelerine ile ilgili tüm usul ve esasları belirlemek.

Haberin Devamı

Spor kuruluşlarının kurulmasını sağlamak ve bununla ilgili diğer konularla ilgili usul ve esasları tespit etmek.