Pratik Bilgiler Hasret eş anlamlısı nedir? Hasret kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Hasret eş anlamlısı nedir? Hasret kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Hasret eş anlamlısı nedir? Hasret kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Hasret kelimesinin dilimizde eş anlamlısı vardır ve hasret yerine kullanılabilir. Türk Dil Kurumuna göre eş anlamlı olan kelimeler yazılışları farklı olan fakat anlamları aynı olan kelimelerdir. Hasret ve özlem aynı anlama sahip olan iki farklı kelime olsalar da eş anlamlı yani anlamdaş olarak kabul edilirler. Hasret eş anlamlısı nedir ve hasret kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir Posta.com.tr okurları için derledik.

Hasret ve özlem birbirleri ile anlamdaş olan Türkçe sözcüklerdir. Anlamdaş olan sözcüklerin yazılımları farklıdır fakat aynı anlama sahiplerdir.

Haberin Devamı

HASRET EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Hasret sözcüğü ile eş anlamlı olarak Türkçede özlem kelimesinin kullanılması doğru kabul edilir. Her iki kelime de aynı anlamı ifade ettiği için cümle içinde aynı anlamda kullanılabilirler. Öte yandan hasret ve özlem kelimeleri özel isim olarak da kullanılabilen iki farklı kelimelerdir. Özellikle de özlem ve hasret kız çocukları için kullanılan bir isimdir.

Hasret, anlam olarak özlem demek olduğu için de hasret ve özlem aynı anlama gelen iki farklı kelime olarak kabul edilir.

HASRET KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Özlem ve hasret kelimeleri farklı yazılsalar da aynı anlamda olan iki kelimedir. Hasret sözcüğünün anlamı genel olarak eş anlamlısı olan özlem kelimesiyle de dile getirilebilir. Buna göre hasret kelimesini özlem kelimesi üzerinden değerlendirmek ve yorumlamak da mümkündür. Bu iki kelime cümle içinde birbirlerinin yerine rahatlıkla kullanılır.

Haberin Devamı

Türkçenin zenginliğini gösteren bir durum olarak eş anlamlı kelimeleri kabul etmek mümkündür. Hem Türkçe kökenli hem de farklı dillerden kelimeler zaman içinde dilimize geçtiği için kelime bakımından zengin bir dildir. Türkçede eş anlamlı olan kelimeler aynı anlamdadır ve aynı zamanda anlamdaş olarak da kabul görürler.

HASRET VE ÖZLEM İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

  • İnsan bir kere hasrete düştüğü zaman kendini bir daha toparlayamıyor.
  • Yeni taşındığım için eski komşularımı ve eski arkadaşlarımı çok özledim.
  • Memleket hasreti özellikle de gurbetçiler için dayanılmaz bir hal almaya başlamış.
  • Yıllar sonra bana sürpriz yaparak bu hasretin sona ermesine yardım etti.
  • Senin hasretine artık dayanamıyorum en yakın zamanda görüşmemiz gerek.