Pratik Bilgiler İlave eş anlamlısı nedir? İlave kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

İlave eş anlamlısı nedir? İlave kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
İlave eş anlamlısı nedir? İlave kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

İlave sözcüğü ile eş anlamlı olarak kullanılan sözcük ek sözcüğüdür. Türkçede ek ve ilave sözcükleri aynı anlama sahip oldukları için eş anlamlı yani anlamdaş kabul edilirler. Dolayısıyla cümle içinde de birbirleri yerine kullanılmaları anlamda bozulmaya yol açmaz. İlave kelimesinin eş anlamlısı nedir ve hangi sözcükler eş anlamlısıdır Posta.com.tr okurları için derledik.

Türkçede ilave sözcüğünün eş anlamlısı ek sözcüğüdür. Eş anlamlı kelimeler aynı anlama sahip olan farklı kelimelerdir.

Haberin Devamı

 İLAVE EŞ ANLAMLISI NEDİR?

İlave sözcüğü günlük hayatta sık sık kullanılan bir sözcüktür. Ayrıca ilave sözcüğünün konuşma ya da yazı dilinde eş anlamlısı üzerinden ele alınması da mümkündür. Bu nedenle ilave sözcüğü ile eş anlamlı olarak kullanılan sözcüğün hangisi olduğu araştırılan bir konudur. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ilave kelimesi ile eş anlamlı olarak kullanılan sözcük ek sözcüğüdür.

İlave ve ek sözcükleri aynı anlam üzerinden ele alınır fakat yazılışları tamamen farklıdır. Cümle içinde aynı anlamı ifade etmek için ek ya da ilave sözcüklerinden birini kullanmak yeterli olur.

İLAVE KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Eş anlamlı olan sözcüklerin anlamları aynıdır fakat yazılış şekilleri ve okunuşları farklı olur. İlave kelimesi de eş anlamlısı olan kelimelerden biridir ve aynı anlama gelen farklı bir kelime de mevcuttur. İlave sözcüğü ile eş anlamlı olan kelime Türkçede ek kelimesidir. Ek ve ilave aynı anlamda kullanılan iki farklı sözcük olarak karşımıza çıkar.

Haberin Devamı

Yazılışları her ne kadar farklı olsa da ek ve ilave sözcükleri birbirlerinin yerine kullanılabilen eş anlamlı ya da anlamdaş sözcüklerdir. Türkçe kelime bakımından zengin bir dil olduğu için aynı anlama karşılık gelen birden fazla kelime olabilir. Bunlar da birbirlerinin eş anlamlıları olarak kabul edilir.

İLAVE İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

  • Ona kaç kere çaya şeker ilave ederken kontrollü et dedim ama yine çayın içine şekeri doldurmuş
  • İlave olarak su almak istiyorum lütfen hesaba ekler misiniz?
  • Eğer senin için yeterli olmazsa söylersin üzerine biraz daha ek yaparız.
  • Derginin bu ayki ekinde en sevdiğim sanatçı varmış.
  • Kahvenize ek olarak süt ya da şeker ister misiniz?