Pratik Bilgiler Güç eş anlamlısı nedir? Güç kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Güç eş anlamlısı nedir? Güç kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Güç eş anlamlısı nedir? Güç kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Kolay olmayan, başarılması ya da yapılması zor olan durumlar güç şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda bir varlığın enerji üzerinden gerçekleştirebileceği maksimum iş düzeyini gösterir. Güç kelimesi için eş anlamlı kuvvet kelimesi ifade edilir. Güç eş anlamlısı nedir? Güç kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Güç kelimesine karşılık gelebilecek eş anlamlı sözcükler hakkında merak edilen ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Yapılması zor olan durumlar söz konusu olduğu vakit güç kelimesi kullanılır. Aynı zamanda canlı ya da cansız varlıkların enerjisi üzerinden gerçekleştirebildiği maksimum iş kapasitesi ne ifade eder. Bu doğrultuda güç kelimesinin karşılık olarak kuvvet sözcüğü ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 GÜÇ EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Güç kelimesinin eş anlamlısı kuvvet sözcüğü olarak öne çıkar. Tam olarak taşıdığı aynı anlamı eşliğinde değerlendirilen bir kelimedir. Hem bir canlının maksimum iş kapasitesi ne ve ağırlığını gösterirken hem de kolay olmayan, yapılması zor olan durumları anlatır.

Bu anlamı eşliğinde güç kelimesi için aynı anlam ile kuvvet kelimesi kullanılabilir. Bir eylem bir iş ve yapılması zor durumlar konusunda birçok amaç altında kullanılabilir.

GÜÇ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Güç kelimesi için kullanılan eş anlamlı sözcük kuvvet kelimesidir. Yazılışları ve okunuşları ayrı olarak aynı anlama eşliğinde cümle içerisinde veya tek başına kullanılır. Bir iş veya eylem üzerinden maksimum kapasite ile kolay olmayan ve başarınızı zor işler şeklinde tanımlamaya sahiptir. Bu tanımlamalar doğrultusunda ne günlük hayatta her iki kelime de yaygın biçimde ele alınır ve kullanılır.

Haberin Devamı

GÜÇ KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLELER

Farklı cümlelerde örnek olarak kullanmak suretiyle güç kelimesine karşılık kuvvet sözcüğü ele alınabilir. Aynı anlama sahip olarak farklı biçimlerde değerlendirmek suretiyle kullanılabilir.

  •  ‘’O çok kuvvetli biri olduğu için onu kavgada yenemem.’’
  •  ‘’Fizikte kuvvetin belli bir formül bulunur.’’
  •  ‘’O gerçekten çok kuvvetli bir rakip.’’
  •  ‘’Kuvvet güçleri sahaya yayıldı.’’

Yukarıda öne çıkan farklı örnekler doğrultusunda kuvvet kelimesi cümle içerisinde kullanılabilir. Aynı anlama sahip olarak hem güç kelimesi hem de kuvvet olarak alternatif şekilde değerlendirmek mümkün. Özellikle bir makale ve benzeri yazarken, arka arkaya gelen cümleler için anlamın bütünlüğünü sağlar.