Pratik Bilgiler Fayda eş anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Fayda eş anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Fayda eş anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Herhangi bir olaydan bireysel ve toplumsal kar elde etmek fayda olarak ifade edilebilir. Hem maddi hem de manevi yönden kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda bu kelimeye karşılık olarak yarar sözcüğü eş anlamlı şekilde öne çıkar. Fayda eş anlamlısı nedir? Fayda kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Fayda kelimesi için değerlendirilecek eş anlamlı sözcükler hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Alternatif olarak günümüzde farklı kelimeler için değişik eş anlamlı sözcükler cümle içerisinde kullanılır. Bu bağlamda fayda kelimesine karşılık olarak da gelecek bir sözcük bulunmaktadır. Ek olarak da yine değerlendirecek bazı başka sözcükler de olduğunu ifade etmek mümkün. Ancak özellikle bu konuda yarar kelimesinin daha öne çıktığını söylemek gerekir.

Haberin Devamı

FAYDA EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Fayda kelimesinin karşılık olarak gelebilecek sözcük genelde "yarar" kelimesidir. Doğrudan taşımış olduğu anlamı ile beraber aynı şekilde fayda kelimesinin karşılığını gösterir. Alternatif olarak ise "çare" kelimesi de yine kullanabilecek sözcüklerden biridir.

Bu doğrultuda cümle içerisinde veya tek başına aynı anlama eşliğinde yarar kelimesi ve çare sözcüğünün kullanmak mümkün. Ancak çare kelimesi biraz daha farklı yapılarda ele alındığı için, yarar kelimesi daha dikkat çekiyor.

FAYDA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Fayda kelimesi için eş anlamlısı yarar sözcüğüdür. Yazılışları ve okunuşları farklı olması ile birlikte aynı anlam doğrultusunda günlük yaşamda yaygın kullanılır. Bir olay ya da durum karşısında, elde edilecek olan kar şeklinde bir anlama sahiptir. Bu kar durumu maddi kazanç olabilir ya da manevi bir kazanç olarak da değerlendirilir. Her iki şekilde aynı anlama eşliğinde fayda kelimesine karşılık yarar sözcüğü eş anlamlıdır.

Haberin Devamı

FAYDA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLELER

Fayda kelimesi konusunda daha çok yarar sözcüğü bu konuda eş anlamlı olarak kullanılır. Aynı zamanda yine farklı biçimlerde çare kelimesini de kullanmak mümkün.

  •  ‘’Ben insanlara karşı yararlı bir şeyler yapmak istiyorum.’’
  •  ‘’Daha yararlı işleri geçme zamanı geldi.’’
  •  ‘’Bu alet yapacağımız iş konusunda oldukça yararlıdır.’’

Görüldüğü gibi maddi ya da manevi şekilde fayda kelimesine karşılık olarak yarar sözcüğünün eş anlamlı biçimde değerlendirmek mümkündür.