Pratik Bilgiler Fakir eş anlamlısı nedir? Fakir kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Fakir eş anlamlısı nedir? Fakir kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Fakir eş anlamlısı nedir? Fakir kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Fakir, genellikle maddi olarak sıkıntı içinde olan demektir. Arapça kökenli bir kelime olan fakir kelimesi dilimize de Arapçadan gelmiştir. Fakir, fukara, yoksul ve zavallı sözcükleri ile eş anlamlıdır. Fakir eş anlamlısı nedir ve hangi kelimeler ile eş anlamlıdır? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Fakir kelimesi genelde durumu olmayan, başkasına muhtaç olan ya da maddi olarak sıkıntı içerisinde olan anlamlarında kullanılır. Fakir sözcüğünün kökeni Arapçadır ve fakr kökünden gelmektedir. Fakir ile anlamdaş ya da eş anlamlı olan dilimizdeki sözcükler ise yoksul, fukara ve zavallı sözcükleridir

Haberin Devamı

Fakir sözcüğünün üç farklı anlamdaşı vardır.

  • Zavallı
  • Yoksul
  • Fukara

Fakat fakir ile eş anlamlı olarak en çok yoksul kelimesi kullanılır. Bu sözcüklerin hepsi farklı yazılmasına rağmen anlamları aynı olduğundan ve aynı durumu ifade ettiklerinden eş anlamlı olarak görülürler.

FAKİR EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Bir şeyin yokluğunu belirtmek için genelde fakir kelimesi kullanılır. Dilimize Arapça dilinden geçmiş olan fakir kelimesi başkasına muhtaç olması nedeniyle maddi bakımdan sıkıntı içinde olan demektir. Aynı zamanda fakir kelimesi Arapçada kırmak, delmek ya da kazmak anlamına gelen fakr kökünden türemiştir.

Fakir kelimesi Kur'an-ı Kerim'de de sıklıkla fukara olarak da geçmektedir. Fakir kelimesiyle aynı anlamda olan sözcükler de birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılan bir konudur. Fakir, zavallı, yoksul ve fukara sözcükleri ile aynı anlama sahip olan bir sözcüktür. Bu nedenle de zavallı, fakir, fukara ve yoksul sözcükleri eş anlamlı sözcükler olarak kabul görürler.

Haberin Devamı

FAKİR İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER NELERDİR?

  • Fakirlik ayıp bir şey değil çalışmana rağmen kendine yetemiyorsan sakın bundan utanma.
  • Fitreni verirken bana da haber ver bizim burada yaşayan fakir bir aile var ona verelim.
  • Bütün dünya ülkeleri toplanıp fakir ülkelere yardım etse hiçbir yerde açlık ve sefalet olmazdı.
  • Sen ona fakir dersen o utanır ve bir daha seninle hiçbir derdini paylaşmaz.
  • İnsanlar onun fakir olduğunu düşündükleri için ramazan başlamadan önce mutfak alışverişi yapmışlar.
  • Fakir sevindirmek o kadar sevap ki sana anlatamam.