Pratik Bilgiler Ev eş anlamlısı nedir? Ev kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Ev eş anlamlısı nedir? Ev kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Ev eş anlamlısı nedir? Ev kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Ev, TDK sözlük anlamı oturulması ve yaşanılması için yapılmış olan yapıt demektir. Geniş bir kullanım alanına sahip olduğundan anlamdaşları da merak edilen konulardandır. Ev ile aynı anlama sahip olan sözcükler ocak, sülale, soy, aile, beyit, mekan, hane ve konut sözcükleridir. Ev eş anlamlısı hangi kelimelerdir? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Ev kelimesinin birden fazla eş anlamlısı vardır. Ev ile eş anlamlı olan sözcükler hane, konut, aile, soy, sülale, ocak ve beyit sözcükleridir.

Haberin Devamı

EV EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Ev sözcüğü sıklıkla cümle içinde kullanıldığı için her ne kadar bilinen bir kelime olsa da bazen araştırılmaktadır. Dilimizde kelimeler ile ilgili en doğru bilgiye Türk Dil Kurumunun sözlüğünden ulaşmak mümkündür. İnternetten hem kelimelerin anlamlarını, mecaz anlamlarını hem de eş anlamlılarını kolaylıkla bulmak mümkündür.

Dilimizde ne kadar fazla kelime bilinir ve kelimeler hakkında da bilgi sahibi olunursa dil o kadar güzel kullanılmış olur. Ev kelimesi anlam olarak oturulmak için yapılmış yapıt ya da aile anlamına gelmektedir. Ev sözcüğü ile eş anlamlı olan sözcükler ise aile, hane, beyit, mekan, konut, sülale, soy ve ocak sözcükleridir.

EV KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Haberin Devamı

Konuşma dilinde fazla kullanılan ve kullanım alanı da geniş olan sözcükler ile ilgili daha fazla araştırma yapılmaktadır. Ev kelimesi de bu kelimelerden biridir ve eş anlamlısı olan sözcükler sıklıkla araştırılır.

Ev sözcüğü ile anlamdaş olan kelimeler soy, sülale, mekan, ocak, konut, beyit, aile ve hane sözcükleridir. Eş anlamlı veya anlamdaş olan kelimelerin anlamları aynı oldukları için birbirlerinin yerlerine cümle içinde kullanılabilirler. 

 EV İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

  • Ev almak istiyoruz fakat bir türlü bankalardan kredi alamadık.
  • Yeni evinizin dekorasyonunu hangi mimara yaptırdığınızı gerçekten çok merak ediyorum çünkü her şeyi çok beğendim.
  • Evimize taşınınca mangal yapmak için sizi bahçemizde ağırlamak isteriz.
  • Çocukların arkadaşları her hafta birinin evine giderek evlerde organizasyonlar yapacaklarmış.
  • Okula daha yeni başladılar ama öğretmenleri hemen ev ödevi vermeye başlamış.
  • Eve gelirken marketten istediğin bir şey varsa işten çıkana kadar bana mesaj at.
  • Yeni evimizde ilk günümüzde yalnız olmak istiyoruz.
  • Öğrenci evine çıktı fakat kira çok geldiği için kendine ev arkadaşı arıyor.