Pratik Bilgiler Konut eş anlamlısı nedir? Konut kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Konut eş anlamlısı nedir? Konut kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Konut eş anlamlısı nedir? Konut kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Eş anlamlı olan kelimeler anlam bakımından birbirinin aynısıdır ve bu nedenle cümle içinde birbirleri yerine alternatif olarak kullanılabilirler. Konut kelimesinin de eş anlamlı kelimeleri vardır ve bunlar alternatif olarak kullanırlar. Konut yerine kullanılabilecek olan anlamdaş sözcükler mesken, hane, aile, ev ve ikametgah olarak karşımıza çıkar. Konut eş anlamlısı nedir ve eş anlamlısı kelimeler hangileridir tüm detaylarıyla derledik.

Konut ile ev ve ikametgah kelimeleri eş anlamlıdır. Mesken ve hane sözcükleri de konut ile eş anlamlı olarak tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

KONUT EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Konut kelimesi özellikle de ev anlamında kullanılan bir kelimedir. Eş anlamlı kelimeler ise anlamları aynı olan fakat farklı şekilde yazılan kelimeler olarak karşımıza çıkar. Konut sözcüğü ile anlamdaş yani eş anlamlı olan kelimeler ev, hane, ikametgah, aile ve mesken sözcükleridir.

Bu sözcüklerin tümü aynı cümlede birbirlerinin yerine kullanılan ve bunun sonucunda da anlamda değişme olmayan kelimelerdir. Eş anlamlı olan kelimelerin anlamları aynıdır. Türkçede çok fazla sözcük olduğundan bazı kelimelerin eş anlamlılarını bilmemek mümkündür.

Eğer bilmediğiniz fakat öğrenmek istediğiniz bir eş anlamlı kelime olursa buna Türk Dil Kurumu sözlüğünden bakmak mümkündür. Türk Dil Kurumu sözlüğünün internet sayfasından Türkçede kullanılan tüm sözcüklerin anlamdaşlarını öğrenmek mümkün olur.

KONUT KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Haberin Devamı

Dilimizde kelimelerin tek eş anlamlıları olabildiği gibi bazen birden fazla olabilir ya da hiç olmayabilir. Çok fazla kelime olduğundan birbirinin yerine kullanılabilen sözcükleri öğrenmek cümle çeşitliliği açısından önemlidir. Konut, dilimizde sıklıkla kullanılan bir kelimedir ve hem ne anlama geldiği hem de anlamdaşları sıklıkla araştırılır.

Cümle içinde konut yerine ikametgah, aile, ev, mesken ya da hane kelimelerini kullanmak anlamda herhangi bir değişikliğe yol açmaz. Kelimelerin değişmesine rağmen anlamda bir değişim olmaması ise kelimelerin aynı anlama sahip olmasındandır. Eş anlamlı kelimeler anlamdaş olarak da bilinirler.

KONUT İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

Komşumuz Ayşe teyze konut kredisi almak için bankaya başvuruda bulunmuş fakat olumlu yanıt alamamış.

Konut dokunulmazlığını ihlal ettiği için ona ceza vermişler.

Sen kaçıncı konutta oturuyorsun daha önce seni hiç görmemiştim.

Yeni bir konut almak istedik fakat birikimimiz istediğimiz konuta yetmedi.

Senin konutun bizimkinden daha büyük sanırım.