Pratik Bilgiler Tutsak Eş Anlamlısı Nedir? Tutsak Kelimesinin Eş Anlamlısı Kelimeler Hangileridir?

Tutsak Eş Anlamlısı Nedir? Tutsak Kelimesinin Eş Anlamlısı Kelimeler Hangileridir?

Paylaş
Tutsak Eş Anlamlısı Nedir? Tutsak Kelimesinin Eş Anlamlısı Kelimeler Hangileridir?

Kendi rızası dışında zorla bir yerde tutulan kişi ya da kişiler tutsak olarak bilinmektedir. Genelde savaşlarda zorlu tutulan insanlar olarak anlatılır. Aynı zamanda esir kelimesi üzerinden eş anlamlı olarak kullanılmaktadır. Tutsak eş anlamlısı nedir? Tutsak kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Tutsak kelimesi için öne çıkan eş anlamlı sözcükler hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Herhangi bir sebepten dolayı kendi isteği dışında bir yerde tutulan insanlar için tutsak kelimesi kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu durum mecazi olarak kişinin kendi beyninde hapsolduğu gibi anlama üzerinden de kullanılabilir. Bununla beraber aynı anlamı eşliğinde esir kelimesi bu konuda ön plana çıkar.

Haberin Devamı

TUTSAK EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Tutsak kelimesini karşılık olan kelime eş anlamlı olarak esir sözcüğüdür. Aynı anlama gelir ve insanların zorla bir yerlerde tutulmaları üzerinden kullanılır. Bu bağlamda savaşlarda esir alınan insanlar olarak da anlatmak mümkün. Bunlar hem asker hem de sivil halk üzerinden ele alınabilir. Diğer yandan tek başına veya cümle içerisinde aynı anlamı doğrultusunda kullanmak mümkündür.

TUTSAK KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Tutsak kelimesi için eş anlamlı olarak bir tane sözcük Türk Dil Kurumu dahilinde öne çıkar. Bu sözcük ise esir kelimesidir. Başta Savaş olmak üzere farklı sebeplerden dolayı insanların değişik yerlerde zorla tutulmaları üzerinden kullanılan bir sözcüktür.

Kendi özgür iradeleri dışında farklı süreler içerisinde bir yerde kalmaları üzerinden ele alınır. Böylece tutsak kelimesi ile birlikte esir sözcüğü aynı anlam doğrultusunda eş anlamlı biçimde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

TUTSAK KELİMESİNİN EŞ ANLAMLI İLE CÜMLELER

Bu kelimeye karşılık gelen sözcük olarak esir kelimesi değerlendirilmek suretiyle, farklı cümleler kurmak mümkün. Amaca bağlı olarak hem savaşlar açısından hem de farklı sebeplerden dolayı yaşanan zorla tutma durumu ifade edilebilir.

“O savaşta binlerce insan esir alınmıştı.”

“Hava soğuk ve yağmurlu olduğu için kaç gündür evde esir kaldım.”

“O beyninin içinde düşüncelerinden dolayı esir olmuş.”

Görüldüğü şekilde tutsak ile birlikte esir kelimeleri aynı anlam doğrultusunda cümle içerisinde kullanılabilir. Genel anlamda savaşlar ile beraber daha dar yapı üzerinde herhangi bir sebepten zorla tutulma durumu olarak kullanılabilir.