Pratik Bilgiler Görev eş anlamlısı nedir? Görev kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Görev eş anlamlısı nedir? Görev kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Görev eş anlamlısı nedir? Görev kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Canlı ya da cansız varlıklar hepsinden kendisinden beklenen eylem görev olarak ifade edilebilir. Bu bağlamda görev kelimesine karşılık olarak ise eş anlamlı vazife sözcüğü ön plana çıkar. Görev eş anlamlısı nedir? Görev kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir sizler için ayrıntıları ile Posta.com.tr okurları için derledik.

Herhangi bir eylem karşısında beklenen amaç görev olarak nitelenir. Bu durum hem canlı varlıklar hem de cansız varlıklar için geçerli olarak ele alınır. Aynı zamanda herhangi bir şeyin iş görme yetisi şeklinde ifade edilebilir. Taşımış olduğu bu anlamı eşliğinde direkt olarak vazife kelimesi eş anlamlı olarak kullanılır.

Haberin Devamı

GÖREV EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Görev kelimesinin yerine kullanılabilecek eş anlamlı sözcük direkt olarak vazife kelimesidir. Bir eylemi yerine getirmek ve ondan bekleneni gerçekleştirmek olarak anlamı doğrultusunda kullanılır. Herhangi bir işi gerçekleştirmek ve bunu sağlama yetkisi olarak öne çıkar. Aynı anlamı ile beraber hem görev kelimesi hem de vazife sözü eşit olarak kullanılabilir. Okunuşları ve yazılışları farklı olarak aynı anlam doğrultusunda ön plana çıkarlar.

GÖREV KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Taşıdığı anlamı eşliğinde görev kelimesini alternatif olarak vazife sözcüğünün kullanmak mümkündür. Günlük yaşamda Türk Dil Kurumu açısından şu an geçerli bir sözcüktür. O yüzden Türkçede görev kelimesi yerine vazife sözcüğünün, cümle içerisinde ya da tek başına amaca göre kullanmak mümkün. Yapılması ve mutlaka yerine getirilmesi gereken bir iş ve bir eylem yetisi şeklinde ifade edilir.

Haberin Devamı

 GÖREV KELİMESİNE KARŞILIK EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLELER

 Bir eylemin yerine getirilmesi ve başarıya ermesi görev olarak değerlendirilir. Özellikle kişi ya da kişiler ile canlı ve cansız varlıklar konusunda mecbur yapılması gereken durumları genelde anlatır. O tanımlaması doğrultusunda görev kelimesi için vazife sözcüğünün eş anlamlı olarak Türkçede kullanılmaktadır.

  •  ‘’Ben vazifemi yerine getirir ve bana düşen tüm işleri tamamladım.’’
  •  ‘’Bu çocukla ilgilenmek ve ona bakmak senin vazifendir.’’

Yukarıda verilen örnek cümlelerde olduğu gibi vazife kelimesi, görev sözcüğünün eş anlamlı biçimde cümle içerisinde kullanılabilir. Aynı anlamlara sahip olarak günlük hayatta yaygın biçimde değerlendirilirler.