Pratik Bilgiler Öykü eş anlamlısı nedir? Öykü kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Öykü eş anlamlısı nedir? Öykü kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Öykü eş anlamlısı nedir? Öykü kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Olayların geniş biçimde anlatılış hali öykü olarak ifade edilir. Hem gerçek olaylardan hem de hayali olaylardan meydana gelebilir. Aynı zamanda Öykü kelimesi hikaye sözcüğü ile eş anlamlı olarak kullanılır. Öykü eş anlamlısı nedir? Öykü kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Gerçek ve kurgu yapısı altında olayların geniş biçimde anlatılması öykü anlamı taşımaktadır. Aynı zamanda kısa ve düz yazı olarak bilinen öyküler, birçok kurgusal yapı altında geçmişten günümüze kadar ulaşmıştır. Taşımış olduğu anlamları eşliğinde ayrıca eş anlamlı sözcüğü üzerinden de kullanılır.

Haberin Devamı

ÖYKÜ EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Öykü kelimesi aynı zamanda hikaye sözcüğü dahilinde eş anlamlı olarak kullanılmaktadır. Aynı anlama gelmesi ile beraber olayların geniş biçimde düz yazı olarak anlatılması şeklinde ifade etmek mümkün. Bununla beraber roman ve benzeri yazı türlerinin daha kısaltılmış hali şeklinde de anlatılabilir.

Gerçek veya gerçek olmayan kurgusal yapıları altında ele alınan durumlardır. Aynı zamanda Öykü kelimesine karşılık olarak hikaye sözcüğü ile eş anlamlı biçimde değerlendirmek mümkün.

ÖYKÜ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Öykü kelimesinin eş anlamlısı olarak öne çıkan sözcükler içerisinde hikaye kelimesi gelir. Aynı anlamı olması ile beraber kısa ve düz yazılar şeklinde bilinmektedir. Belli bir olayın giriş ve gelişme ile sonuç yapısı altında özet bir şekilde anlatılmış halidir.
Bu anlatım doğrusunda geçmişten günümüze pek çok önemli masallar, olaylar ve gerçek bilgiler ön plana çıkar. Hem çocuklar hem yetişkinler için günümüzde birçok önemli ve farklı öyküler ile hikayeler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

ÖYKÜ KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI KELİME İLE CÜMLELER

Bu kelimeyi kullanarak eş anlamlı olan hikaye sözcüğü dahilinde farklı cümleler kurmak mümkün. Özellikle kısa ve düz yazı olaylar doğrultusunda öne çıkan anlatımı eşliğinde cümle içerisinde ele alınabilir. Çok kullanılan sözcüklerdir.

‘’Bu benim yazarın en sevdiğim hikâyesidir.’’

‘’Ben her gün farklı konular üzerinden eğlenceli hikayeler yazıyorum.’’

‘’Okuldaki hikaye yarışmasında birinci oldum.’’

Bu şekilde değişik örnek cümlelerde olduğu gibi öykü kelimesi yeni hikaye sözcüğünün eş anlamlı olarak ele almak mümkün.