Pratik Bilgiler Olay eş anlamlısı nedir? Olay kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Olay eş anlamlısı nedir? Olay kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Olay eş anlamlısı nedir? Olay kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Meydana gelen ve ilgi çekici olan her türlü eylem olay olarak ifade edilir. Farklı şiddetlerde ortaya çıkması ile beraber iyi ya da kötü biçimde öne çıkabilir. Aynı zamanda hadise, vaka ya da hikaye gibi kelimeler doğruluğunda da eş anlamlı olarak kullanılır. Olay eş anlamlısı nedir? Olay kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Olay kelimesine karşılık olarak gelen kelimeler hakkında merak edilenleri derledik.

Vuku bulan ya da gözlemlenen ve birebir olarak gerçekleşen eylemler olay anlamak üzerinden değerlendirilir. Günlük hayatta birçok farklı alanda gerçekleşen bu durum olay kelimesi ile ele alınır. Aynı zamanda 3 değişik eş anlamlı kelimeleri doğrultusunda aynı anlam üzerinden alternatif olarak kullanılabilir.

Haberin Devamı

OLAY EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Hem bireysel hem de toplumsal açıdan yaşanan birçok farklı eylem olay kelimesi üzerinden değerlendirilmektedir. Bu eylemler genelde ilgi çekici olan ve meydana gelen bir olgu olarak da ele alınır. Eş anlamlı olarak ise olay kelimesine karşılık birden fazla sözcük Türk Dil Kurumu bünyesinde bulunmaktadır.

- Hadise

- Vaka

- Hikaye

Bu sözcükler taşımış oldukları aynı anlamı doğrultusunda olay kelimesi yerine kullanılabilir. Aynı anlam ile tek başına veya cümle içerisinde değerlendirmek mümkün.

OLAY KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Olay kelimesinin eş anlamlı olarak birçok değişik sözcük Türkçede yer almaktadır. Özellikle Bunlar içerisinde vaka ve Hadise kelimeleri çok fazla kullanılır. Ayrıca alternatif olarak yine aynı anlam eşliğinde hikaye kelimesini de değişik biçimlerde değerlendirmek mümkündür.

Haberin Devamı

OLAY KELİMESİNİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜKLERİ İLE CÜMLELER

Olay kelimesine karşılık gelen farklı eş anlamlı sözcükleri kullanarak birçok değişik cümle kurmak mümkün. Yani olay kelimesi yerine cümle içerisinde değerlendirilebilir ve aynı anlama gelir.

‘’Bugün yaşanan hadiseler bizi çok üzdü.’’

‘’Hastane bugün birçok değişik vaka ile doluydu.’’

‘’Onun anlatacağı bir hikayesi var.’’

Görüldüğü gibi yukarıda üç değişik cümle ile beraber olay kelimesi yerine kullanılan sözcükler değerlendirilebilir. Aynı anlama gelmesi ile birlikte amaca uygun farklı alanlar için ele alınabilir ve kullanılabilir. Özellikle Hadise ve vaka kelimelerinin olay sözüne karşılık daha fazla kullanıldığını ifade etmek mümkündür.