Pratik Bilgiler Hep fazla tüketildiğinde zararları konuşuldu! Tuz tüketimini tamamen durdurunca bakın neler oluyor!

Hep fazla tüketildiğinde zararları konuşuldu! Tuz tüketimini tamamen durdurunca bakın neler oluyor!

Paylaş
Hep fazla tüketildiğinde zararları konuşuldu! Tuz tüketimini tamamen durdurunca bakın neler oluyor!

Sağlıklı beslenme konusunda yıllardır bahsedilen önemli konuların başında fazla tuz tüketiminin zararları ele alınmakta. Peki Tuz tüketimini tamamen durdurmamız halinde, vücuda yeterli miktarda tuz alınmadığında vücut hangi reaksiyonları gösteriyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtları...

Mustafa EFE/Posta.com.tr Genellikle üç beyaz diye adlandırdığımız Tuz, Şeker ve Un sağlıklı beslenme kararı veren insanların hayatlarından çıkarttıkları ya da azalttıkları üç besin maddesi olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar uzmanlar tarafından fazla tuz tüketiminin yaratabileceği hasarlar üzerine çok fazla konuşuldu. Peki tuz tüketimini tamamen kestiğimizde, vücudumuz buna nasıl cevap veriyor dersiniz? İşte Tuz kullanımını tamamen kestiğimizde vücudumuzun verebileceği reaksiyonlardan bazıları...

Haberin Devamı

Sağlıklı bir diyet oluştururken, tuz genellikle azaltmaya çalıştığımız ilk besinlerden biri olur. Fazla tuz tüketiminin sağlık açısından zararları bilinse de, günlük gerekli sodyum miktarını alamamak da sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Sodyum, vücuttaki hücrelerde sıvı tutulmasına yardımcı olan kritik bir elektrolit olduğundan, diyetinizden tamamen çıkarılması cildinizin sağlığı için olumlu bir adım olmayabilir. Tuz tüketimini tamamen bırakmak, vücutta çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir.

Ciltte Lekeler Artabilir

Tuz tüketiminizi kontrol altında tutmak sağlığınız için faydalı olmakla birlikte, tamamen diyetinizden çıkarmak iyi bir fikir olmayabilir. Yeterli sodyum almadığınız zamanlar, bu durum zamanla insülin direncinizi artırabilir ve cilt sorunlarına yol açabilir. Vücut insüline düzgün yanıt vermediğinde, istenmeyen tüy büyümesine ve inatçı cilt lekelerine neden olabilir.

Haberin Devamı

Ciltte Kızarıklıklar Oluşabilir

Düşük tuz tüketimi bazı kalp hastalıkları olan bireyler için önerilir. Ancak kalbinizle ilgili bir problem yaşamıyorsanız, gereğinden az tuz tüketmek zararlı olabilir. Kardiyovasküler dengesizlikler cildinizde belirginleşebilir ve kızarıklıklara yol açabilir.

Cildiniz Kuruyabilir

Yüzünüzün genç ve pürüzsüz görünmesini istiyorsanız, cildinizi nemli tutmanın önemi büyüktür. Ancak diyetinizden tuzu tamamen çıkarmanız, bu amacınıza ulaşmanızı engelleyebilir. Yetersiz sodyum alımı, dehidrasyon benzeri semptomlara neden olarak, özellikle ağız, dudak ve göz çevrenizde cildinizin kuru ve çatlamış görünmesine sebep olabilir.

Cildiniz Esnekliğini Kaybedebilir

Cildinizi parlak ve dolgun tutmak için pahalı kremlere ve nemlendiricilere yatırım yapıyor olabilirsiniz. Ancak yeterli sodyum alamamak, bu çabalarınızı boşa çıkarabilir. Vücudunuzdaki düşük sodyum seviyesi, cildinizin hacim ve esnekliğini kaybetmesine, sarkık bir görünüm kazanmasına neden olabilir.