Pratik Bilgiler Hükümsüzdür ne demek, Tdk sözlük anlamı ne demek? Kaybettim hükümsüzdür ne anlama gelir?

Hükümsüzdür ne demek, Tdk sözlük anlamı ne demek? Kaybettim hükümsüzdür ne anlama gelir?

Paylaş
Hükümsüzdür ne demek, Tdk sözlük anlamı ne demek? Kaybettim hükümsüzdür ne anlama gelir?

Geçerliliği kalmamış ya da yürürlükten kalkmış gibi anlamlar doğrultusunda hükümsüzdür kelimesi kullanılır. Özellikle yasal ortamlarda çok daha fazla kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Hükümsüzdür ne demek, TDK sözlük anlamı ne demek? Kaybettim hükümsüzdür ne anlama gelir? Hükümsüz kelimesi hakkında merak edilenleri derledik.

Taşımış olduğu anlamı ile beraber hükümsüzdür kelimesi birçok farklı yerde değerlendirilir. Geçersiz ya da geçerliliği kalmamış, kullanılmayan gibi durumlar üzerinden ele alındığını söylemek gerekir.

Haberin Devamı

 

 

HÜKÜMSÜZDÜR NE DEMEK?

Hükümsüzdür kelimesi birçok değişik sözcük üzerinden ele alınmak suretiyle ifade edilir. Aynı zamanda yasal ortamlar ile beraber günlük yaşamada yaygın kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkün.

 

 - Geçerliliği kalmamış

 - Yürürlükten kalkmış

 - Geçersiz

 

 Bu şekilde yukarıdaki kelime ve kelime grupları dahilinde hükümsüzdür sözcüğü ifade edilir.

 

 

 HÜKÜMSÜZDÜR TDK SÖZLÜK ANLAMI NE DEMEK?

 

 Hükümsüzdür kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığında geçerliliği kalmamış bir durum üzerinden ifade edilir. Aynı zamanda yasal ortam içerisinde yürürlükten kalkmış olarak da değerlendirilmektedir. Herhangi bir kararın ya da bir durum ve olayın geçerliliğinin kalmadığını gösteren bir durumdur.

Haberin Devamı

 

 Kısaca geçersiz bir yasa, bir durum ya da bir olay üzerinden ele almak suretiyle ifade edilir. Taşımış olduğu bu anlam ile beraber günlük yaşamda hem cümle içerisinde hem de tek başına kullanılır.

 

 

 KAYBETTİM HÜKÜMSÜZDÜR NE ANLAMA GELİR?

 

 Herhangi bir yere ilan vermeye gerek bulunmadan yaşanan kaybın açıklaması olarak ifade edilir. Bu noktada diğer yandan kaybedilen bir durumun açıklanmasına gerek olmadan yapılan bir yorum olarak ön plana çıkar.

 

 Bu doğrultuda örneğin bir seçim yapıldığında bu seçim içerisinde henüz sonuçlanmadan kaybettiğin anlaşılması ile yapılan bir açıklama şeklinde anlatmak mümkün. Bu doğrultuda kişi çıkarak kaybettim hükümsüzdür kelimeyi grubunu kullanmak suretiyle durumu anlatır.

 

 

 HÜKÜMSÜZDÜR KELİMESİ NASIL KULLANILIR?

 Taşıdığı anlam ile beraber hükümsüzdür kelimesi birçok farklı seçenek üzerinden değerlendirilir.

 

 - O adamın söyledikleri benim için hükümsüzdür.

 - Seçimden sonra çıkıp kaybettim hükümsüzdür dedi.

 - O yasa çoktan kalktı hiç merak etme hükümsüzdür.

 - Anlaşma içerisindeki maddeler ve anlaşma kesin olarak hükümsüzdür.

 

 Görüldüğü şekilde bu gibi birçok farklı örnek doğrultusunda hükümsüzdür kelimesini kullanmak mümkün. Aynı durum kaybettim hükümsüzdür sözcük grubu üzerinden de ele alınır. Bu durumda hem yasal düzeyde gerçek anlamıyla hem de günlük yaşamda mecazi olarak kullanıldığını söylemek gerekir. Cümle içerisinde veya taşıdığı anlam ile tek başına da kullanma şansı veren kelimedir.

Haberin Devamı