Pratik Bilgiler İdeal nedir? İdeal ne demek TDK? İdeal sözlük anlamı...

İdeal nedir? İdeal ne demek TDK? İdeal sözlük anlamı...

Paylaş
İdeal nedir? İdeal ne demek TDK? İdeal sözlük anlamı...

Felsefe bilimin konusu olan ve günlük hayatımızda çok fazla duyduğumuz ideal kavramı tanımı herkes tarafından merak edilmektedir. İdeal kelimesinin birçok farklı anlamı ile kullanımı bulunmaktadır. Peki, ideal ne demektir? Türk Dil Kurumu'nda ideal ifadesinin tanımı yapılmış mıdır Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

İdeal kelimesi Fransızca kökenli olup, dilimize geçip, yer etmiştir. Fransızca şeklinde yazılışı da idéal şeklindedir. TDK ideal ifadesi ile ilgili birçok açıklamada bulunmuştur.

Haberin Devamı

İDEAL NEDİR?

İdeal kelimesinin Türk Dil Kurumu açıklamaları; felsefe alanında yer alan, felsefesi kişilerin değindiği ülkü kavramı olmaktadır. Düşüncenin tasarladığı sonuç ile alakalı olan tüm üstün özellikleri kendinde toplayan kavramdır. Aynı zamanda başka bir tanımı da uygun, kabul edilmiş olan unsur ya da düşüncedir. Genelde TDK' da geçen diğer bir terimde idealist olmaktadır.

Bu kelimde de sıfat olarak ülkücü ya da ülkü yanlısı şeklinde tanımlanır. Felsefe bilimde geçen idealizm, felsefe düşünürünün ismidir. Bunun yanında çok uygun ve yenilikçi özellikte olan fikirlere sahip olan kişiler içinde bu kavram kullanılmaktadır.

İDEAL TDK'DA NE DEMEK?

İdeal kelimesi genelde çok fazla kullanılan ve anlamı da pek çok farklı şekilde tanımlanan bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe diline sonradan giren ve Fransızca olan bu kelimenin TDK sözlüğündeki anlamı da ülkü, düşüncenin tasarlandığı tüm ütün olan nitelikleri kendisinde toparlayan ve uygun anlamında olmaktadır.

Haberin Devamı

İDEAL SÖZCÜK ANLAMI

Genelde hem internet hem de televizyonda çok fazla karşılaşılan ideal sözcüğünün anlamı çok fazla merak edilmektedir. İdeal kelimesinin hem anlamı hem de bununla birlikte kökeni çok çok detaylı bir şekilde merak edilmekte araştırılmaktadır.

Aynı zamanda TDK' da doğru yazılışı ve örnek cümleleri de mevcuttur. Çok uzun yıllardır dilimize yerleşen ve pek çok alanda günlük yaşantımızda kullanılan ideal kelimesinin dini anlamı da en kusursuz şekilde, çok güzel ve olgun örnek, çok mükemmel.

Ulaşılması istenilen örnek, varılmak istenen gaye, mefkure. En kusursuz olan, güzel ve olgun tasavvuruna en çok yakınlaşan anlamına gelmektedir. Genelde ideal kelimesinin pek çok anlamı yer almakta ve her cümle de farklı bir durumu anlatmaktadır.