Pratik Bilgiler İhtiras nedir? İhtiras ne demek TDK? İhtiras sözlük anlamı

İhtiras nedir? İhtiras ne demek TDK? İhtiras sözlük anlamı

Paylaş
İhtiras nedir? İhtiras ne demek TDK? İhtiras sözlük anlamı

İhtiras, Arapça hırs kökünden gelen bir kelimedir. İhtiras, sözlük anlamına göre aşırı güçlü istek ya da tutku anlamına gelir. İhtiras genellikle kin, nefret ya da aşk gibi güçlü duygular için kullanılan bir sözcüktür. İhtiras nedir ve ihtiras sözlük anlamı ne demek? Tüm detayları araştırdık ve Posta.com.tr okurları için derledik.

 İhtiras, şiddetle isteme ya da aşırı güçlü olan istek anlamına gelir.. İhtiras kelimesinin kökeni Arapça olarak bilinir.

Haberin Devamı

 İHTİRAS NEDİR?

İhtiras, tutku ya da arzulama anlamında kullanılan Arapça bir kelimedir. Dilimize Arapçadan geçmiştir ve sıklıkla kullanılır. İhtiras, genelde ihtiraslı olmak anlamında cümle içinde kullanılmaktadır. Bu da bir şeyi çok fazla istemek, çok hissetmek ya da çok fazla arzulamak anlamlarındadır.

Aşk, nefret ya da kin duyguları için ihtiras sıkça kullanılır. İhtiraslı bir aşık olabilir ya da birinden ihtiraslı bir şekilde nefret edebilirsiniz. Bu kelime duygunun çok büyük olduğunu ve çok şiddetli bir biçimde hissedildiğini anlatır.

İHTİRAS NE DEMEK TDK?

İhtiras, TDK sözlük anlamına göre aşırı güçlü istek, tutku, şiddetle isteme ya da arzulama anlamlarına gelir. Arapça kökenli olan ihtiras kelimesi Türkçemize de Arapça dilinden geçmiştir. Sıklıkla kullanılmasından dolayı ihtiras kelimesinin anlamını öğrenmek ve doğru kullanmak önemlidir. İhtiras, genellikle ihtiraslı olmak anlamında kullanılır. Derin ya da tutkulu olan duygular için ihtiraslı duygular tabiri kullanılır. Birini çok sevmek ya da birinden çok nefret etmek ihtiraslı olduğu anlamındadır.

Haberin Devamı

İHTİRAS SÖZLÜK ANLAMI

İhtiras, Türk Dil Kurumundaki anlamına göre ihtiras aşırı ya da güçlü istek demektir. İhtiras kelimesinin ikinci anlamı da tutku olarak bilinir. Tutku ya da arzu ile yakın anlamda olan ihtiras kelimesinin kökeni Arapçadır. Bundan dolayı da dilimize Arapçadan geçmiştir. Modern kullanımı bakımından ihtiras irrasyonel bir güç olarak kabul edilir.

Karşı konulmaz ya da içten gelen bir duygu olarak tanımlanan ihtiras bazen insanın elinde olmadan hissettiği bir duygudur. Kişiler bazen elinde olmadan birine çok fazla yani ihtiraslı bir biçimde aşık olabilir. Ya da biri size kötü bir şey yapar hayatınızı kötü etkilerse o kişiden ihtiraslı bir şekilde nefret edebilirsiniz.