Pratik Bilgiler İhsan nedir? İhsan ne demek TDK? İhsan etmek ne demek?

İhsan nedir? İhsan ne demek TDK? İhsan etmek ne demek?

Paylaş
İhsan nedir? İhsan ne demek TDK? İhsan etmek ne demek?

Bağışlamak veya iyilik etmek gibi anlamlara sahip olarak ihsan kelimesi öne çıkar. Hem Türk Dil Kurumu açısından hem de dini açıdan taşımış olduğu anlamları doğrultusunda kullanılır. İhsan nedir? İhsan ne demek TDK? İhsan etmek ne demek? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için araştırdık.

İhsan kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda Türkiye'de yerleşik şekilde bulunur ve iyilik etmek ya da bağışlamak gibi anlamlara sahiptir. Aynı zamanda lütufta bulunmak şeklinde ön plana çıkan anlamı doğrusunda kullanılır. Türkçede diğer yandan erkek çocukları için isim olarak da kullanılan güzel adlar içerisinde bulunur.

Haberin Devamı

İHSAN NEDİR?

Farklı sözcük grupları ele alınmak suretiyle ihsan kelimesi anlamı doğrultusunda kullanılır.

  • Bağışlamak
  • İyilik ekmek
  • Lütufta bulunmak

Yukarıda verilen ve taşımış olduğu anlamları doğrultusunda İhsan sözcüğü Türkçede yine yerel olarak yaygın biçimde kullanılır. Yine aynı anlamlarıyla birlikte erkek çocukları adına isim olarak çok fazla kullanılan bir ad olduğunu söylemek mümkün.

İHSAN NE DEMEK?

Lütufta bulunmak ya da bağışlamak anlamları ile Türk Dil Kurumu dahilinde İnsan kelimesi ifade edilir. Özellikle İhsan etmek şeklinde taşımış olduğu kelime grubu ile birlikte bu anlamı doğrultusunda çok fazla kullanılır. Yani herhangi bir durum karşısında bağışlamak, iyilik etmek ya da lütufta bulunmak anlamları ile ön plana çıkar. Güzellik anlamına gelen ‘hüsn’ sözcüğü üzerinden türemiş olan bu kelime, herhangi bir durumu güzel şekilde yapmak ve iyilik etmek gibi anlam haline gelir.

Haberin Devamı

İHSAN ETMEK NE DEMEK?

Bir davranışı güzel bir şekilde gerçekleştirmek ve yapmak İhsan etmek olarak ifade edilir. Örneğin bir iyilik yapmak, lütufta bulunmak ya da bir durum karşısında bağışlamak olarak anlatılabilir. Bu durum kişinin kendi içinden gelen ve yine kişisel vermiş olduğu karar doğrultusunda gerçekleştirdiği iyiliktir.

Yani insanın içinden gelerek yapılan bir iyilik ve güzellik olduğunu ifade etmek mümkün. Hem ihsan kelimesi hem de İhsan etmek kelime grubu günlük hayatta çok fazla kullanılan sözcükler içerisinde yer alır. Yine bu anlamı ile erkek çocukları adına eğitim olarak değerlendirilir.