Pratik Bilgiler İkonik ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? İkonik karakter ne anlama gelir?

İkonik ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? İkonik karakter ne anlama gelir?

Paylaş
İkonik ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? İkonik karakter ne anlama gelir?

İkonik, dilimize İngilizceden gelmiştir ve kökü icon olarak karşımıza çıkar. TDK anlamı simgesel olan ikonik kelimesi ile birçok alanda karşılaşmak mümkündür. Müzik, sanat, tarz ya da karakter gibi unsurlarda ikonik kelimesi kullanılır. İkonik nedir ve ikonik karakter en anlama gelmektedir? İşte, tüm detaylar.

 İkonik, simgesel anlamında kullanılan bir kelimedir. Türkçeye İngilizceden gelmiş olan bir sözcük olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 

 İKONİK NE DEMEK, TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

İkonik kelimesi dilimizde genellikle bir ismi tanımlamak için kullanılmaktadır. Dolayısı ile ikonik kelimesi için sıfat demek doğru olur. Genellikle sanat eserleri ya da müzikaller için kullanılan ikonik kelimesi anlam olarak da simgesel demektir. Türk dil kurumu sözlüğüne göre ikonik kelimesinin Türkçe karşılığı simgesel anlamındadır.

Bir oluşumun simgesini anlatmak için kullanılan ikonik kelimesi insanlar ya da karakter için de sıklıkla kullanılır. Belirli bir tarzı olan ve bulunduğu tarzlar için de kendini bir sembol haline getirmiş olan kişiler için ikonik denir. 

 

İKONİK KARAKTER NE ANLAMA GELİR?

 İkonik, anlam bakımından simgesel demektir ve bir oluşumun ya da bir jenerasyonun simgesi anlamında kullanılır. TDK sözlükte simge anlamına gelen ikonik kelimesi birçok farklı alanda kullanıldığı gibi tarz ya da insanlar, karakterler için de kullanılır. İçinde bulunduğu ortamda bir tarzı olan ve kendine has bir sembol haline gelmiş karakterler için ikonik karakter denir.

Haberin Devamı

Teknolojinin de artmasıyla sosyal mecralarda ikonik kelimesi ile sıklıkla karşılaşıldığı için birçok kişinin merak ederek araştırması normal karşılanır. Dilimize İngilizceden geçmiş olan ve orijinali iconic olarak yazılan ikonik kelimesi icon kökünden gelir. Genellikle dilimizde bir isimle beraber kullanılır ve bir ismi tanımladığı için de ikonik kelimesi sıfat olarak karşımıza çıkar.

 

 İKONİK İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

O kadar ikonik bir tarzın var ki gören herkes senin gibi olmak istiyor ama bu o kadar da kolay değil.

Sen artık bir moda ikonusun ne giyersen moda olacağını bilerek giyinmek gerekir.

Müzikte ikonik bir ilerleyişin var sakın çizgini bozma ve hayranlarını hayal kırıklığına uğratma.

İkonik olan her şey nedense insanlara daha farklı ve cazip geliyor.