Pratik Bilgiler KAHRAMANMARAŞ HARİTASI: Kahramanmaraş ilçeleri nelerdir? Kahramanmaraş hangi bölgede yer alır?

KAHRAMANMARAŞ HARİTASI: Kahramanmaraş ilçeleri nelerdir? Kahramanmaraş hangi bölgede yer alır?

Paylaş
KAHRAMANMARAŞ HARİTASI: Kahramanmaraş ilçeleri nelerdir? Kahramanmaraş hangi bölgede yer alır?

Akdeniz Bölgesi'nin Adana bölümünde yer alan Kahramanmaraş, Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde gelir. Çünkü etrafımda oldukça fazla sayıda şehre komşu olduğunu söylemek mümkündür. Kahramanmaraş Haritası: Kahramanmaraş ilçeleri nelerdir? Kahramanmaraş hangi bölgede yer alır? Kahramanmaraş şehri hakkında merak edilenleri derledik.

Kahramanmaraş toplamda 11 tane ilçesi bulunan özellikle tarihi açıdan önemli şehirlerden biridir. Çünkü Selçuklu ile beraber Osmanlı döneminde merkez olarak kullanılmış şehirler içerisinde gelir. Farklı beylikler üzerinden de yine önemli bir tarihe sahiptir. Diğer yandan bir merkez ilçesi olması ile beraber farklı nüfus ve yüz ölçümüne sahip ilçeleri bulunur.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ HARİTASI: KAHRAMANMARAŞ İLÇELERİ NELERDİR?

Toplamda 11 tane ilçesi yer alan Kahramanmaraş bunlardan iki tanesinin merkez ilçe olarak kullanır. Diğerleri ise 2 tane merkez ilçenin etrafında toplanmış şekilde bulunmaktadır.

- Dulkadiroğlu merkez ilçe

- OnikiŞubat merkez ilçe

- Afşin

- Andırın

- Çağlayanşerit

- Ekinözü

- Elbistan

- Göksun

- Nurhak

- Pazarcık

- Türkoğlu

Farklı şehirlere komşu olan bu ilçeleri doğrultusunda Kahramanmaraş şehri öne çıkmaktadır. Özellikle de Afşin ve Elbistan ilçeleri üzerinden yeraltı madenleriyle farklı ticari konularda önemli bir yer taşır.

KAHRAMANMARAŞ HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Kahramanmaraş Akdeniz Bölgesi'nde yer alan daha çok Akdeniz Bölgesi'nin Adana bölümünde bulunan bir şehirdir. Etrafında Adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Kayseri Sivas gibi şehirlere komşu olarak öne çıkar. O yüzden oldukça önemli bir geçiş noktası olarak da ifade edilebilir.

Haberin Devamı

Bölgesel bakımdan Akdeniz iklimini etkin biçimde hisseden ve mevsim boyunca yaşayan bir şehir olarak da ön plana çıkar. Genç topraklara sahip olması doğrultusunda tarım ve hayvancılık ile avcılık noktasında yine önemli bir şehirdir. Her geçen zaman ticari açıdan da gelişim göstermeye devam eden bir şehir olarak önemli yer tutar.

KAHRAMANMARAŞ ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Özellikle Sanayi ve ticari noktada Kahramanmaraş'ın ekonomik faaliyetlerine yön veren pek çok değişik sektör ön plana çıkmaktadır. Tekstil, metal mutfak eşyası, gıda, imalat sanayii ve kağıt sanayisi bu konuda yer almaktadır. Aynı zamanda özellikle kuyumculuk noktasında Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür.

Ayrıca tarım ve hayvancılık noktasında oldukça geniş bir kitle bu sektörde çalışır. Öyle ki şehrin faal nüfusunun %80 kadarı tarım, hayvancılık, ormancılık ve avcılık ile uğraşır. Turizm noktasında da pek çok önemli tarihi esere ev sahipliği yapan önemli şehirlerden biri olarak ifade edilir.