Pratik Bilgiler Muamelat nedir? Muamelat ne demek TDK? Muamelat sözlük anlamı...

Muamelat nedir? Muamelat ne demek TDK? Muamelat sözlük anlamı...

Paylaş
Muamelat nedir? Muamelat ne demek TDK? Muamelat sözlük anlamı...

Muamelat kelimesi Türkçe üzerinden davranış ve tutum şeklinde ifade edilir. Özellikle herhangi bir kişi ya da kişilerin göstermiş olduğu tavır ve davranış doğrultusunda kullanılan bir sözcüktür. Muamelat nedir? Muamelat ne demek TDK? Muamelat sözlük anlamı hakkında merak edilenler.

Türkçe üzerinden ele alındığı vakit muamelat kelimesi davranış ve tutum olarak ifade edilmektedir. Kişinin herhangi bir durum karşısında göstermiş olduğu davranış ve tutum anlatır. Aynı zamanda Arapça kökenli bir kelime olduğunu ifade etmek mümkündür. Arapça üzerinden yerleşik olarak Türkçeye geçmiş ve günümüzde hala kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

MUAMELAT NEDİR?

Muamelat kelimesi Türkçede iki farklı sözcük üzerinden ele alınır ve ifade edilir.

  • Davranış
  • Tutum

Öne çıkan bu anlamları ile muamelat kelimesi amaca uygun şekilde kullanır. Hem canlı varlıklar için hem de cansız varlıklar konusunda farklı olaylar için değerlendirilen bir sözcüktür. Günlük yaşamda çok sık kullanılmasa bile yine de farklı amaçlar altında değerlendirilen bir kelime olduğunu ifade etmek gerekir.

MUAMELAT NE DEMEK TDK?

Muamelat kelimesi için Türk Dil Kurumu dahilinde davranış ile birlikte tutum kelimesi ön plana çıkar. Bir kişinin bir olay üzerinden göstermiş olduğu tutum ve davranışlarını ifade etmektedir. Aynı zamanda bir olay ya da konu kapsamında da meydana gelen davranış ve tutumları anlattığını söylemek mümkündür. Amel kelimesinden kök olarak dönemi şekilde günümüze ulaşan muamele sözcüğü, eğlen ve iş doğrultusunda Türkçe kökene sahiptir. Bu bağlamda günümüze gelmiş haliyle davranış ve tutum şeklinde ifadeleri sahip olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 MUAMELAT SÖZLÜK ANLAMI

Sözlük anlamı üzerinden muamelat kelimesi hem davranış hem de tutum şeklinde ifade edilir. Yani öne çıkan ve gösterilen bir davranış ve tutumu anlattığını söylemek mümkün. Arapçada çok yaygın kullanılan bir kelime olması ile birlikte Türkiye'de pek fazla değerlendirilmez. Ancak farklı eserlerde ve kaynaklarda yaygın olarak kullanılan bir kelime olduğunu söylemek gerekir. Bununla birlikte genelde kişilerin bir olay karşısında öne çıkan davranışlarını ve tutumlarını anlatan bir yapıya sahiptir. Taşıdığı anlam ile cümle içerisinde veya tek başına değişik biçimlerde değerlendirmek mümkün.