Pratik Bilgiler Muafiyet nedir? Muafiyet ne demek TDK? Muafiyet sözlük anlamı...

Muafiyet nedir? Muafiyet ne demek TDK? Muafiyet sözlük anlamı...

Paylaş
Muafiyet nedir? Muafiyet ne demek TDK? Muafiyet sözlük anlamı...

Kendisine uygulanmama ya da ayrı tutulma gibi anlamlarda halini muafiyet kelimesi karşılık bulur. Aynı zamanda başka anlamı üzerinden bağışıklık şeklinde ifade edilir. Muafiyet nedir? Muafiyet ne demek TDK? Muafiyet sözlük anlamı hakkında merak edilenleri posta.com.tr okurları için derledik.

Genel olarak herhangi bir sebepten dolayı ayrı tutulmak ya da kendisine uygulanmama gibi anlamlara sahip olarak muafiyet kelimesi öne çıkar. Örneğin herhangi bir sınavda, direkt olarak sınava girmeden geçiş şeklinde anlatmak mümkün. Genelde bir sebepten dolayı kişi ya da kişiler için özel olarak uygulanan bir unsurdur.

Haberin Devamı

MUAFİYET NEDİR?

Kökeni Arapça olarak öne çıkan muafiyet sözcüğü, Türkçede birçok farklı alanda taşıdığı anlam ile yaygın kullanılır.

  • Ayrı Tutulma
  • Kendisine uygulanmama
  • Bağışıklık

Bu şekilde değişik anlamları ile birlikte günlük hayatın önemli sözlükleri içerisinde bulunur. Genelde kişiler için bireysel olarak ele alınır ve belli bir konuda o kişinin özel olarak ayrılması biçimde değerlendirilir.

 MUAFİYET NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu'na bakıldığı zaman muafiyet kelimesi genel olarak ayrı tutulma veya kendisine uygulanmama sözcük grupları üzerinden ifade edilir. Herhangi bir kişinin yine herhangi bir sebepten dolayı ayrı tutulması dahilinde değerlendirilir. Her ne kadar bağışıklık anlamı üzerinden de bir karşılık bulsa dahi, ilk anlamı üzerinden daha fazla kullanıldığını ifade etmek gerekir. Bir iş alanında ya da eğitimde ve günlük hayatın birçok değişik noktasında, kişi veya kişilerin özel olarak ayrı tutulması şeklinde kullanılır. Aynı zamanda kendi başarısı ile elde etmiş olduğu ayrıcalığı da değerlendirdiği vakit muafiyet kelimesi de öne çıkar.

Haberin Devamı

MUAFİYET SÖZLÜK ANLAMI

Muafiyet kelimesinin sözlük anlamı ayrı tutulma üzerinden değerlendirilir. Aynı zamanda bir kişi adına kendine uygulanmama biçiminde ifade edilir. Bu kişi ya da kişiler herhangi bir alanda özel tutulur. Yani ayrıcalıklı hale gelirler ve bu ayrıcalıkları kapsamında bir adım öne geçerler. Bu da kendisine uygulanmama ya da ayrı tutulma gibi sözcük grupları üzerinden ifade edilir. Türkçede günlük hayatın önemli yerlerinde kullanılan yaygın sözcüklerinden biridir. Hem tek başına hem de cümle içerisinde amaca uygun olarak değişik yerlerde değerlendirmek mümkün.